Головна Новини Політика внутрішня політика Створення спортивних зон і оновлена система харчування в школах: хто несе відповідальність
commentss НОВИНИ Всі новини

Створення спортивних зон і оновлена система харчування в школах: хто несе відповідальність

Напередодні третього дня Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Здорова Україна» портал «Коментарі» вирішив розповісти, хто в нашій країні відповідає за здоров'я людей

24 червня 2021, 13:47
Поділіться публікацією:

На тлі реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яка стартувала в 2014 році і отримала назву "децентралізація", вітчизняна влада продовжує вкладати більше повноважень в руки місцевих рад. Зокрема, в нинішньому році створення спортивних парків та майданчиків, а також реформування системи харчування в школах залежить виключно від фінансування, наданого місцевою владою.

Створення спортивних зон і оновлена система харчування в школах: хто несе відповідальність

Хто відповідає за облаштування кухонь у школах

Кореспондент порталу "Коментарі" Соня Лайм, яка в ході форуму поспілкувалася з чиновниками різного рівня, поділилася інформацією, яку їй вдалося отримати. За її словами, розподіл коштів зараз відбувається за такою схемою: центральна влада виділяє кошти облдержадміністраціям, які направляють гроші громадам, а останні, в свою чергу, виділяють кошти школам, в яких і повинна запрацювати оновлена система харчування.

До 1 вересня 2021 року шкільні їдальні повинні отримати нове обладнання, яке повинно спростити процес приготування їжі, а також дозволить забезпечувати школярів здоровим харчуванням. Процес можуть відкласти до 1 січня 2022 року в разі, якщо в бюджеті громади буде недостатньо коштів і вона відзвітує про це. У разі, якщо система не оновиться і ніяк це не аргументують, то школам доведеться заплатити штраф.

При цьому кожен бажаючий може звернутися до директора школи або очільника ОТГ за роз'ясненнями, на якому етапі перебуває реформа.

Нагадаємо, в українські школи будуть пускати за Face ID. Система запрацювала у кінці минулого місяця у тестовому режимі в одному із ліцеїв міста Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини