Головна Новини Політика внутрішня політика Строковиків демобілізують: ЗСУ очікує важливе нововведення
commentss НОВИНИ Всі новини

Строковиків демобілізують: ЗСУ очікує важливе нововведення

Данілов заявив, що військових строкової служби демобілізують найближчим часом

24 листопада 2023, 20:03
Поділіться публікацією:








Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що військовослужбовців строкової служби найближчим часом демобілізують з рядів ЗСУ. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Строковиків демобілізують: ЗСУ очікує важливе нововведення

Строковиків найближчим часом демобілізують з рядів армії. Фото з відкритих джерел

За словами Олексія Данілова, демобілізовані будуть солдати строкової служби, термін служби яких закінчився.

"Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані", — заявив Олексій Данілов.

При цьому секретар РНБО уточнив, що у Міністерства оборони є розуміння, скільки людей через це нововведення буде демобілізовано з армії.

Разом з тим, відзначив Данілов, якщо строковики виявлять бажання продовжити службу у ЗСУ, то у них буде можливість укласти новий контракт.

Мова йде про військових, яких призвали на строкову службу у 2020-21 роках та які не змогли покинути армію після початку повномасштабного вторгнення Росії, оскільки в Україні призупинили демобілізацію.

Раніше портал "Коментарі" писав, чому ставка на мобілізацію не спрацьовує та як Україні потрібно міняти підходи. Зокрема, слід виходити з того, що мобілізаційний ресурс РФ все одно вищий за український. І навіть, якщо у нас теоретично буде додатково мобілізовано 200-500 тисяч осіб, росіяни на це зможуть відповісти мільйонами мобілізованих. Тож які б закони не ухвалювала Рада, ставка на мобілізацію – це тупиковий шлях. Чисто математично наш ворог сильніший – і економічно, і демографічно. Разом з тим, треба міняти підхід до війни. Нарощувати той ресурс, який у нас необмежений. Мова про виробництво власних озброєнь, дронів, ракет, щоби переносити війну на територію РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини