Головна Новини Політика внутрішня політика Степанова - у відставку! Країна не підготувалася до другої хвилі коронавірусу, - Мулик
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанова - у відставку! Країна не підготувалася до другої хвилі коронавірусу, - Мулик

Експерт вважає, що глава МОЗ не показав ефективної роботи

4 грудня 2020, 14:57
Поділіться публікацією:

Конфліктолог, офіцер СБУ в запасі Владислав Мулик заявив, що главу Міністерства охорони здоров'я України потрібно терміново відправити у відставку. Про це Мулик написав в Facebook.

Степанова - у відставку! Країна не підготувалася до другої хвилі коронавірусу, - Мулик

Фото з відкритих джерел

"Степанова — у відставку! Негайно. Поки ситуацію ще можна виправити", — йдеться в повідомленні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що не збирається йти у відставку, але, на думку експерта, його робота — провальна.

"Країна не підготувалася до другої хвилі коронавірусу, кількість хворих зростає з кожним днем і перевалило за 15 тисяч / добу, а міністр не спромігся оприлюднити будь-якої план боротьби з пандемією. Тоді навіщо нам такий міністр, який веде країну до прірви? — пише Мулик. — Міністерство охорони здоров'я за цей рік не закуповувало апарати ШВЛ, КТ і кисневі станції, а просто передало гроші, виділені на боротьбу з вірусом, на дороги. Це рішення, яке повинні розслідувати правоохоронні органи. І якби Степанов був адекватним міністром, він би висловив протест і пішов з поста ще влітку. Але ні, він своїм мовчанням схвалив цю недбалість уряду".

Мулик відзначає, що все, чим може похвалитися Степанов — це збільшення кількості ПЛР-тестів. Але відбувається це, впевнений експерт, завдяки збільшенню потужностей приватних лабораторій, за що українці платять зі своєї кишені — по 1-1,5 тис. за тест.

"Тобто МОЗ просто розвиває приватний медичний бізнес. А де лікувати українців, якщо госпіталі в жахливому стані й там не вистачає ліжко-місць? — обурений Мулик. — Ситуація з карантином — це взагалі нижче дна. З подачі Степанова був введений локдаун вихідного дня, а потім міністр виходить і каже — так він взагалі був безглуздим. Так може, Степанов зі своєї кишені нехай компенсує збитки тисяч українців, які ті зазнали через ідіотські недокарантини? Хто відповість за цей непрофесіоналізм?"

Нагадаємо, нове опитування показало, як українці оцінюють роботу Міністерства охорони здоров'я. Також респонденти оцінили рівень довіри до нинішнього глави МОЗ і колишніх керівників відомства, лікаря Комаровського, інфекціоніста Ольги Голубовської та інших відомих медиків України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини