Головна Новини Політика внутрішня політика Степанов розповів, скільки отримуватимуть лікарі в наступному році
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов розповів, скільки отримуватимуть лікарі в наступному році

Виходячи з тієї вартості, яка закладена на фінансування медицини на наступний рік, зарплата лікаря буде на рівні 9 тисяч в місяць. Тобто те, що лікар отримує зараз, він буде отримувати і в наступному році

29 грудня 2020, 06:20
Поділіться публікацією:

Під час коронавірусної пандемії професія лікаря стала звучати по-іншому,  адже саме медпрацівники рятували та рятують інфікованих в лікарнях, попри мінімальну зарплату.

Степанов розповів, скільки отримуватимуть лікарі в наступному році

Фото: foodandmood.com.ua

В одному інтерв'ю виданню Censor.net, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що заробітну плату лікарям платитимуть до 9 тисячі гривень.

"Тобто те, що лікар отримує зараз, то ж він буде отримувати і в наступному році. На більше сьогодні грошей немає ", — сказав Степанов.

За словами міністра, на підвищення заробітної плати лікарям в бюджеті грошей не було закладено, таким чином, з розрахунку бюджеті, лікарі і медичні працівники будуть фактично отримувати стільки, скільки вони отримували минулого року.

Так, за його словами, МОЗ в бюджетному запиті закладав суму в понад 2 00 млрд грн тільки на Програму медичних гарантій, в яку входила і вартість ліків і зарплата медикам. Загальний обсяг фінансування медичної сфери МОЗ хотів встановити близько 300 млрд грн.

Як підкреслив чиновник, в наступному році були підняті тарифи на лікування інсультів, інфарктів, а також екстрену медичну допомогу.

Також 300% надбавок отримують ті медпрацівники, які працюють в ковід-лікарнях.

Нагадаємо, міністр вважає, що важливо максимально знизити навантаження на медичну систему країни, адже після новорічних святкувань очікується підвищення кількості інфікованих коронавірусів, і плюс до всього сезонний спалах грипу . Максим Степанов також повідомив, що за минулий тиждень було зафіксовано 59 381 випадок зараження COVID-19 на противагу 70 №327 від попереднього тижня.


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вячеслав

29 грудня 2020, 18:54

игорь, хороший доктор и тут неплохо зарабатывает. А плохой и там никому не нужен

игорь

29 грудня 2020, 06:57

Врачам нужно тикать отсюда,работая медсестрой в Чехии или сиделкой в Германии


Новини