Головна Новини Політика внутрішня політика Степанов розповів, скільки доз вакцини від COVID-19 чекає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов розповів, скільки доз вакцини від COVID-19 чекає Україна

Індія може припинити постачання в Україну наступної партії вакцини CoviShield

27 березня 2021, 01:35
Поділіться публікацією:

Степанов розповів, скільки доз вакцини від COVID-19 чекає Україна

Максим Степанов (фото з відкритого джерела)

Україна найближчим часом очікує 14 млн доз вакцини від коронавируса. Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас на сьогоднішній день законтрактовано вже 14 млн доз вакцини. Також 8 млн за COVAX. І далі, думаю, що в найближчі дні ми оголосимо ще про укладення відповідних контрактів з термінами", — заявив Степанов.

Нагадаємо, незабаром українці зможуть вибирати, яким саме препаратом вакцинуватися проти коронавируса. Годину тому в "Борисполі" приземлився літак з першою партією препарату CoronaVac. Подробиці доставки китайської вакцини повідомляють журналісти каналу "Україна 24". Доставлена партія складається з 215 тисяч доз. Варто відзначити, що препарат CoronaVac розроблений китайською компанією Sinovac Biotech. Ці розробники були одними з перших, з ким Україна уклала контракт на поставку препарату проти коронавируса. Одна доза китайської вакцини обійшлася уряду в трохи більше 500 грн. Реєстрація препарату МОЗ відбулася двома тижнями раніше — 10 березня. Всього Україна очікує поставки 1,915 млн доз CoronaVac.

За словами компанії, яка займалася доставкою вакцини в Україну, спочатку препарат відправлять на склад. Після всіх необхідних перевірок почнуться поставки в усі регіони країни.

У цій же компанії уточнили інформацію щодо ефективності поставленої вакцини. Згідно з даними чергового турецького дослідження ця цифра дорівнює 83,5%, що значно перевищує заявлені раніше бразильцями 50-60%.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини