Головна Новини Політика внутрішня політика Степанов анонсував майже мільйон доз вакцини Pfizer до червня
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов анонсував майже мільйон доз вакцини Pfizer до червня

Вакцину з очікуваної партії дадуть людям з групи ризику

28 квітня 2021, 02:55
Поділіться публікацією:

Україна отримає 1 млн доз вакцини Pfizer. Прибуття партії очікується в травні.

Степанов анонсував майже мільйон доз вакцини Pfizer до червня

Pfizer (фото з відкритих джерел)

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми очікуємо Pfizer з двох джерел. Перше — це COVAX — 473 000 доз. Ми отримали офіційне підтвердження від COVAX, що це буде за термінами до 17-18 травня. Також в травні ми очікуємо вже за прямим контрактом від компанії Pfizer десь до 500 000 доз", — йдеться в повідомленні.

В першу чергу, за словами Максима Степанова, вакцину з очікуваної партії дадуть людям з групи ризику. Зокрема, першочергово будуть прищеплювати людей старше 60 років, а також тих, хто хворіє на супутні захворювання, зокрема захворюваннями серцево-судинної системи, діабетом, онкологічними захворюваннями і хворобами дихальної системи.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден скасував обов'язковий масочний режим для людей, які вакцинували проти коронавірусу. "У зв'язку з надзвичайним прогресом, ми досягли в боротьбі з COVID-19 CDC (Центр по контролю і профілактиці захворювань США — ред.) Зробив сьогодні велику заяву: якщо ви повністю вакциновані і перебуваєте на відкритому повітрі, а не в великому натовпі — вам більше не потрібна маска", — повідомив Байден. Однак це не стосується масових заходів. Там носіння масок залишається обов'язковим. Президент США зазначив, що вакцинуватися від коронавірусу в Штатах стало простіше, ніж раніше. "Вакцинація — це порятунок вашого життя і життя оточуючих вас людей", — зазначив він і закликав американців робити щеплення. У США понад 50% дорослих американців отримали хоча б одну дозу вакцини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини