Головна Новини Політика внутрішня політика Стефанішина пояснила, чи потрібен захист російської мови в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанішина пояснила, чи потрібен захист російської мови в Україні

Віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанішина пояснює, чому в Україні не треба захищати російську мову.

9 листопада 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції України Ольга Стефанішина відреагувала на мовний скандал та вказала, що російської меншини в Україні не існує тому російську мову не слід захищати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання УНІАН.

Стефанішина пояснила, чи потрібен захист російської мови в Україні

Віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції України Ольга Стефанішина. Фото з відкритих джерел

Під час прес-конференції щодо звіту Європейської комісії, який стосувався зобов’язань України виконати необхідні пункти для наближення до вступу до ЄС Стефанішину запитали щодо захисту російської мови в Україні.

"В Україні немає російської меншини, її не існує. Немає жодної… юридично оформленої спільноти, яка ідентифікує себе як російська меншина. Є громадяни України, які розмовляють російською мовою", — пояснила ситуацію з російською мовою в Україні Ольга Стефанішина.

Віце-прем'єр-міністр наголосила, що вона з Одеси і якщо їй захочеться вона буде говорити російською, а якщо ні, то відповідно ні. Ольга Стефанішина також зауважила, що Єврокомісія нормально оцінює позицію України щодо мовного питання.

Раніше на мовне питання в Україні реагував секретар РНБО Олексій Данілов, який зауважив, що в Україні не заборонено говорити російською, однак у сфері послуг має бути обов'язково українська мова. А нещодавно мовознавиця Ірина Фаріон скандально висловилась про українських російськомовних солдатів, яких вона назвала "збродом".

Також "Коментарі" писали, що Ольга Стефанішина відреагувала на заяви Угорщини, де повідомили про блокування вступу України до ЄС через мовне питання. Віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції пояснила, що українські делегації активно обговорюють з представниками Угорщини мовні питання для їх подальшого вирішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини