Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, скільки витратять грошей із бюджету України на проведення перепису населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки витратять грошей із бюджету України на проведення перепису населення

Для перепису населення необхідно залучити 98 тисяч чоловік

9 вересня 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

Бюджетний комітет Верховної Ради України схвалив виділення понад 80 млн гривень на підготовку до проведення перепису населення. Про це повідомляє депутат від "Слуги народу" Олександр Качура в своєму Telegram-каналі.

Стало відомо, скільки витратять грошей із бюджету України на проведення перепису населення

Населення України, фото "Слово і діло"

За попередніми даними на проведення перепису населення буде потрібно понад 7 млрд гривень. За словами Олександра Качури, тільки 70% від цієї суми піде на оплату роботи тимчасового персоналу. А для роботи потрібно залучити 98 тисяч чоловік.

У тексті рішення бюджетного комітету йдеться про необхідність вдосконалення програмно-апаратного комплексу автоматизованої системи пробного перепису населення.

Перепис населення повиннен був відбутися в 2021 році, але через карантин і економічну ситуацію його відклали. Поки що він запланований на 2023 рік.

"Не дивлячись на будь-які політичні маніпуляції перепис потрібен для отримання об'єктивної інформації про кількість населення в цілому і на всіх рівнях адміністративно-територіальних одиниць країни. Її результати будуть використовувати для формування економічної та соціальної політики України", — повідомив Олександр Качура.

За даними Державної служби статистики, в 2020 році в Україні зменшилася кількість жителів — 41 млн. Це на 300 тисяч менше ніж в 2019 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на перепис населення в 2020 році планували виділити понад 3 млрд гривень. Його планували провести за допомогою смартфонів. Пізніше через велику вартість вирішили провести в паперовому варіанті.

Останній раз перепис населення проводився в 2001 році. На той час в Україні проживало 48 457 тисяч чоловік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини