Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, що буде із заблокованими каналами Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що буде із заблокованими каналами Медведчука

У Національній раді дали чітку відповідь

9 лютого 2021, 11:30 comments2109
Поділіться публікацією:

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення розповіли про те, що буде з каналами 112, NewsOne і Zik, які потрапили під санкції РНБО і втратили можливість мовлення. Про це повідомив перший заступник глави Нацради Валентин Коваль в ефірі телеканалу "Україна 24".

Стало відомо, що буде із заблокованими каналами Медведчука

За словами Коваля, вищезгадані канали будуть позбавлені ліцензії на мовлення на п'ять років. Він сказав, що передбачаються подальші санкції і за порушення, зроблені за останнім часом (канали продовжують віщати на YouTube).

Також він зазначив, що позбавлення ліцензії цих каналів не є боротьбою зі свободою слова, а лише спроба боротьба з людиною (Тарасом Козаком), проти якого були введені санкції РНБО.

Найближчим часом Нацрада збереться для того, щоб розглянути порушення, які були здійснені на каналах 112, NewsOne і Zik в останні дні.

Він сказав, що не варто думати, що якщо канали припинили мовлення, то про них забудуть. Коваль заявив, що Нацрада продовжить стежити за їх діяльністю і додав, що тільки за 2020 рік щодо цих каналів було введено понад 20 санкцій.

Заступник голови Нацради зазначив, що канали були заблоковані по ряду причин і питання про свободу слова тут точно не є головним.

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака, який є формальним власником каналів 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу вважається нардеп Віктор Медведчук.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський заявив про можливе скасування карантину.

Читайте також про те, що Єрмак дізнався про блокування каналів Медведчука за пів години.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини