Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, коли винесуть вироки по розстрілам на Майдані
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли винесуть вироки по розстрілам на Майдані

Названо точну дату

16 лютого 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова розповіла про те, коли варто очікувати винесення вироків у справах розстрілів на вулиці Інститутській в лютому 2014 року, які переламали хід Євромайдану. Про це вона повідомила в новому відеозверненні.

Стало відомо, коли винесуть вироки по розстрілам на Майдані

Фото: Google

За словами Венедиктової, кінця розслідування і вироків у справах Майдану можна очікувати вже в кінці 2021 року. Генпрокурор розповіла про хід розслідування станом на сьогоднішній день. Вона зазначила, що в минулому році 42 людини отримали підозру у справі про розстріли на Майдані.

Вона зазначила, що рішення судів у першій інстанції у справі про розстріли на Інститутській 20 лютого 2014 року можна очікувати вже в 2021 році.

Генпрокурор зазначила, що з розрахунком засідань судів, можна очікувати прийняття рішень та вироків вже до кінця 2021 року.

Довідка: в листопаді 2013 року в Києві почалися масові протести через рішення президента Віктора Януковича про відмову від курсу України на Європейську інтеграцію.

Протести тривали до кінця лютого 2014 року. 20 лютого на Майдані і вулиці Інститутській трапився масовий розстріл, в якому загинуло понад 100 осіб.

За офіційними даними, за час Євромайдану було вбито 106 протестувальників і 16 співробітників правоохоронних органів.

22 лютого 2014 року Верховна Рада проголосувала за відсторонення Віктора Януковича від президентських обов'язків через його втечу на територію Росії. Виконуючим обов'язки президента парламент призначив спікера Олександра Турчинова.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що чому Кравчук виступає на російських телеканалах.

Читайте також, що буде прийнято на закритому засіданні РНБО 19 лютого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини