Головна Новини Політика внутрішня політика Стало відомо, коли будуть призначати вибори в Харкові
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли будуть призначати вибори в Харкові

Названо точну дату

25 січня 2021, 13:00 comments1226
Поділіться публікацією:

Стало відомо, коли будуть призначати вибори в Харкові

Кернес і Тєрєхов. Фото: Facebook

Стало відомо, коли Верховна Рада України планує призначити дострокові вибори харківського міського голови, які необхідно провести після смерті обраного мера Геннадія Кернеса, який помер від коронавірусу. Про дату розгляду питання повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура у своєму Telegram-каналі.

За словами Качури, питання проведення дострокових виборів мера Харкова розглянуть в Раді 27 січня на комітеті організації державної влади та місцевого самоврядування.

Після розгляду питання на профільному комітеті його повинні винести в сесійний зал.

Сьогодні обов'язки мера Харкова тимчасово виконує секретар міської ради Ігор Терехов, який в кінці грудня направив до Верховної Ради прохання про проведення в місті дострокових виборів через смерть обраного мера Геннадія Кернеса.

Варто зазначити, що профільний комітет отримав необхідні документи 20 січня, проте в пакеті не виявилося копії свідоцтва про смерть Кернеса і рішенні міськради Харкова про визнання факту його смерті.

Від "Блоку Кернеса", швидше за все, на пост мера буде балотуватися сам Ігор Терехов. Також про свою участь у виборах заявив колишній глава Харківської ОДА Михайло Добкін, який вже був мером Харкова з 2006 по 2010 рік.

Геннадій Кернес помер від наслідків коронавірусу в берлінській клініці Шаріте 17 грудня 2020 року, останній раз він з'являвся на публіці в кінці серпня. Попри лікування в німецькій клініці, Кернес заочно виграв вибори мера Харкова в першому турі та прийняв присягу.

Після перемоги Кернеса на виборах його оточення стало стверджувати, що мер йде на поправку і скоро повернеться до Харкова, проте за кілька днів до смерті у нього відмовили нирки, а 17 грудня він помер.

Тіло Кернеса доставили до Харкова 23 грудня, на наступний день його поховали на Алеї почесних харків'ян.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що акаунти Кернеса в соціальних мережах стануть меморіальними.

Також читайте про те, які відносини з батьком були у дочки Кернеса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини