Головна Новини Політика внутрішня політика Справа Медведчука незабаром «заграє новими фарбами», - Кузьмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Медведчука незабаром «заграє новими фарбами», - Кузьмін

Ренат Кузьмін нагадав владі, що за фабрикацію справ передбачена кримінальна відповідальність

25 травня 2021, 17:38
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський видав указ про нагородження низки співробітників СБУ, серед яких і експерти, які задіяні у справі голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. Про це заявив народний депутат України від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Справа Медведчука незабаром «заграє новими фарбами», - Кузьмін

Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел


"Серед "приголублених" виявилися два прецікавих персонажа: Будко Тетяна Володимирівна, експерт НДІ спеціальної техніки та судових експертиз СБУ, і Свінціцький Андрій Вікторович, директор цього ж інституту", — повідомив нардеп.


На його думку, експерти, які робили висновки у справі Медведчука, були нагороджені незаслужено.


Кузьмін заявив, що експерти СБУ, нібито, не мали права проводити експертизи у справі Медведчука, а ці державні нагороди нардеп назвав "хабарем від влади".


За словами Кузьміна, Верховний суд визнав незаконним проведення судових експертиз експертами, які перебувають у підпорядкуванні органів, що призначили їх проведення. Також Кузьмін зазначив, що справа проти нардепа Медведчука була зареєстрована слідчим СБУ, а не генпрокурором.


Парламентарій упевнений, що Європейський суд з прав людини в цьому питанні однозначно стане на сторону Віктора Медведчука і констатує грубе порушення прав лідера ОПЗЖ й політичну мотивацію його кримінального переслідування.


нормальній цивілізованій державі оприлюднення такої інформації викликало б справжній скандал із подальшими відставками й імпічментом. Але тільки не у нас. У нас і далі дядьки, наділені владними повноваженнями, будуть хмурити бровки і розповідати нам з телеекранів про "боротьбу  з олігархами, орендаторами державних дач і п'ятою колоною Кремля", - переконаний народний депутат України.


Крім того, Ренат Кузьмін нагадав, що за узурпацію влади і фабрикацію кримінальних справ проти політичних опонентів передбачена кримінальна відповідальність. Після "неминучої зміни влади усім причетним до цієї політичної афери" доведеться відповісти перед законом.


"Депутати ОПЗЖ готують заяви про притягнення до кримінальної відповідальності і експертів СБУ, і їхніх високих покровителів. Схоже, справа Медведчука незабаром заграє новими фарбами", — резюмував парламентарій.


Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора звинувачує голову політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука у державній зраді і порушенні звичаїв війни.


Коментуючи ці звинувачення, сам політик заявив, що інформація, викладена в матеріалах справи, вкотре доводить: мета цього розслідування — політична розправа над лідером найбільшої опозиційної партії в Україні.


Крім того, Віктор Медведчук зазначив, що, хоча прокурори і вимагали взяття його під варту, адвокатам вдалося це оскаржити і суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/RRKuzmin/2058
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини