Головна Новини Політика внутрішня політика Союз юристів України – Зеленському: «В листі Медведчука визначені найболючіші проблеми»
commentss НОВИНИ Всі новини

Союз юристів України – Зеленському: «В листі Медведчука визначені найболючіші проблеми»

Союз юристів України закликав Зеленського відповісти на лист Медведчука

3 липня 2020, 12:02
Поділіться публікацією:

Союз юристів України уповноважив свого голову Святослава Піскуна (екс-главу ГПУ) звернутися з відкритим листом до президента України Володимиру Зеленського, закликавши главу держави невідкладно відповісти на адресований йому лист голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Документ опублікований у "112 Україна".

Союз юристів України – Зеленському: «В листі Медведчука визначені найболючіші проблеми»

В Союзі юристів України переконані, що у відкритому листі Медведчука визначені найбільш болючі проблеми, які підтверджуються соціологією.

"Наша Конституція дає відповідь, як саме треба діяти, щоб їх вирішити", – зазначили юристи.

Що стосується відновлення миру на Донбасі, то головне, на думку організації, – це ставлення влади до людей на тимчасово підконтрольних територіях.

"Конституція чітко вказує, що людина, її життя, недоторканність і безпека є найбільшою цінністю, всі інше – другорядне. Основний Закон диктує також, що всі громадяни є вільними і рівними у своїх правах. І тому треба ставитися до цих людей як до повноправних громадян, незалежно від їх політичних поглядів. Тим паче досвід інших країн доводить, що спроби обмежити свободу і право свого народу будь-яким способом завжди закінчувалися катастрофічно", – вказали в Союзі юристів України.

Проблема тарифів теж є життєво важливою для більшості українських сімей.

"З 1 липня в черговий раз підвищується прожитковий мінімум. Але давайте порівняємо цей показник з платіжками за комунальні послуги. Цього мінімуму не вистачить. Після сплати "комуналки" мало що залишиться від мінімальної зарплати. У домінуючої більшості громадян України, особливо похилого віку, реально не вистачає коштів на ліки, їжу та одяг. Тому потрібен розумний баланс у витратах українців, якого можна досягти лише в умовах виваженої тарифної політики, підвищення заробітних плат, розвитку малого і середнього бізнесу, забезпечення зайнятості населення, а значить, збільшення надходжень податків до бюджету країни", – переконані юристи.

В Союзі юристів України сподіваються, що Володимир Зеленський за час перебування на посаді глави держави на власні очі переконався в тому, що чинна мовна політика не сприяє єднанню нашого народу і кращому порозумінню з сусідніми країнами.

"Конституцією встановлено беззаперечний пріоритет розвитку і використання української мови як державної. Але разом з тим гарантується і вільне використання російської та інших мов нацменшин. Слово "вільний" виключає будь-який примус людини. Спроби переформувати" людей нічого доброго не дають і не дадуть. Людей треба поважати і любити такими, якими вони є, тому що кожен з них – це найбільша цінність. Так визначено Конституцією", – підкреслили юристи.

В Союзі юристів України згодні з думкою президента, який заявив, що кожному треба починати з себе.

"Давайте разом пропагувати в суспільстві своєрідний культ Основного Закону України. Сприймемо Україну в усьому її чудовому різноманітті – і природному (про що Ви згадували в вітальному зверненні), й людському. Це – наше багатство, дароване Богом і предками", – закликали Володимира Зеленського в Союзі юристів України.

Нагадаємо, Медведчук закликав Зеленського знизити комунальні тарифи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини