Головна Новини Політика внутрішня політика Сольський знов рятує українських аграріїв, які опинилися в кризі, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Сольський знов рятує українських аграріїв, які опинилися в кризі, - експерт

За словами Сонюка, це вже не вперше, коли міністр аграрної політики - один з небагатьох - реально робить свою справу

4 липня 2023, 19:35
Поділіться публікацією:

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський вже не вперше рятує українських аграріїв з кризи, в якій вони опинилися через недолугі дії Кабінету міністрів і, зокрема, його очільника Дениса Шмигаля. Про це повідомив політолог Володимир Сонюк.

Сольський знов рятує українських аграріїв, які опинилися в кризі, - експерт

Микола Сольський (фото з відкритих джерел)


 “Сольський вкотре рятує українських аграріїв з кризи, в якій вони опинилися через недолугі дії Кабміну. Так, днями він обговорив з міністром сільського господарства та продовольчого суверенітету Франції Марком Фено питання продовження роботи Чорноморського зернового коридору, питання транзиту української сільськогосподарської продукції Європою, а також напрямки співпраці України і Франції у аграрній сфері” - зазначив експерт.


За його словами, це вже не вперше, коли міністр аграрної політики — один з небагатьох — реально робить свою справу та намагається врятувати вітчизняне сільське господарство.


“До цього він домігся від президентки Єврокомісії блокування допомоги польським фермерам в інтересах України. А також - переконав владу Молдови відмовитися від обмежень на імпорт зернових з України”, - підкреслив експерт.


Він нагадав, що в той самий час премʼєр-міністр Денис Шмигаль ігнорує тему заборони експорту української сільськогосподарської продукції до країн ЄС. Хоча, за словами Сонюка, саме він провалив переговори із європейськими партнерами з цього питання


“Нині голова уряду зайнятий тим, що спочатку ініціював підвищення тарифів для українців, а коли втрутився Президент Зеленський, сам почав голосно критикувати цю ідею. То, може, ОП варто подумати про нового прем’єра? Тим більше, що достойні кандидати — вже показують ефективну роботу!” — резюмував експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини