Соціолог розповів, яких політиків українці хочуть бачити при владі

Українці можуть вважати нинішню владу недостатньо компетентною

За словами директора Київського міжнародного інституту соціології Володимира Паніотто, зараз в українському політикумі недостатньо "нових облич", а українці хотіли б бачити при владі професійніших діячів. Про це фахівець розповів "РБК-Україна".

"Можливо, не господарники, а юристи, але вони все ж таки мають виглядати професійно", - сказав Паніотто.

Соціолог припустив, що у зв'язку із внутрішньополітичною боротьбою, українці можуть вважати чинну владу недостатньо компетентною. До того ж, додає Паніотто, суспільство має запит на компетентніших політиків, у зв'язку з цим привабливість "нових облич" знижиться.

"Українці не хочуть, щоб при владі були люди нові та некомпетентні, а натомість хочуть компетентних. Найкраще - це, мабуть, якби вони були нові та компетентні, тому що певний запит на "нові обличчя" все одно є", - сказав директор КМІС.

Соціолог вважає, що люди, які мають контроль над медіа та ресурс, здатні активніше формувати імідж.

"У більш відомих політиків є більш високий антирейтинг. Є частина людей, наприклад, 50%, які ніколи за них не проголосують", - додав Паніотто.

Зазначимо, що згідно з останнім соцопитуванням, проведеним "Центром Разумкова" наприкінці січня, найближчі вибори глави держави з великою ймовірністю відбудуться у два тури. При цьому в рейтингу, як і раніше, лідирує чинний президент Володимир Зеленський, однак у партійному першість здобула "Європейська солідарність".

Раніше на порталі "Коментарі" - Зеленський та Порошенко формально "поділяють" перше місце президентського рейтингу: що думають експерти.