Головна Новини Політика внутрішня політика «Слуги» вважають, що відставка Степанова — не воля Зеленського: голосів усе ще немає
commentss НОВИНИ Всі новини

«Слуги» вважають, що відставка Степанова — не воля Зеленського: голосів усе ще немає

Результат голосування за звільнення міністра охорони здоров'я може бути непередбачуваним

18 травня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Як інформує видання "Вести", 18 травня на засіданні фракції "Слуга народу" представникам монобільшості начебто буквально погрожували, вимагаючи проголосувати за відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

«Слуги» вважають, що відставка Степанова — не воля Зеленського: голосів усе ще немає

Слуга народу може не підтримати відставку Степанова. Фото із відкритих джерел

Посилаючись на Telegram-канал "Черный рыцарь", на порталі повідомляють, що всі вимоги глава фракції Давид Арахамія намагався прикрити ім'ям президента Володимира Зеленського.

"Арахамія на фракції видає такі перли... 1) Всі міністри написали заяви і президент їх може в будь-який момент використовувати. 2) Міністрів бере на роботу і звільняє президент. 3) Криклій та Петрашко пішли по-тихому і тому знайдуться через якийсь час на хороших посадах", —інформував канал.

Схожі меседжі опублікували й інші політичні канали. Однак при цьому постійно спливає інформація про те, що голосів від СН для звільнення Степанова нібито все одно не вистачає.

Так, за повідомленням Telegram-каналу "Сплетница", тільки 140 "слуг" підтримали відставку міністра охорони здоров'я під час засідання фракції.

Як зізнається один з нардепів, керівництво фракції СН опустилося до шантажу, хоча, за його даними, президент Володимир Зеленський їм "такої команди" не давав, пишуть "Вести".

"Наскільки я знаю, то "перший" завдання звільнити міністра не ставив. У них був робоча розмова. Але цим вирішили скористатися Радуцький, який давно лобіює Ляшко. І прем'єр. Йому це вкрай важливо, щоб списати всі свої провали і таким чином утриматися в кріслі ще якийсь період", — цитує видання своє джерело.

Також нардеп додає, що Шмигаль нібито може бути в змові з лідерами фракції СН і Михайлом Радуцьким — щоб діяти за спиною президента. Це призведе до того, що під час голосування за відставку Степанова зал поводитиметься непередбачувано.

Подібної думки дотримується і депутат Юлія Гришина. За підсумками засідання фракції політик написала, що навіть профільний комітет під керівництвом Радуцького не зміг протягнути рішення про звільнення міністра.

"...буде цікава позачергова сесія", — резюмувала Гришина.

Варто зазначити, що до народних депутатів звернувся відомий український кардіохірург Борис Тодуров. Медик попросив представників ВР прийняти до відома позицію українських медиків, які цілком підтримують чинного міністра МОЗ, перш ніж "натискати на кнопку".

"Степанову вдалося зробити неможливе — завоювати довіру і повагу медиків. Не применшуючи заслуги багатьох інших, але саме при Степанову ми зробили вже 13 трансплантацій серця.
Шановні Народні Депутати, завтра, натискаючи кнопку, прийміть до відома нашу думку. Відкиньте свою "політичну доцільність", проявіть повагу до людей, які рятують ваших батьків, ваших дітей, так вас самих часто", — написав хірург в своєму Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини