Головна Новини Політика внутрішня політика Слідча комісія ВР та ОГП відстояла права дітей Закарпаття на належну освіту, - Сушко
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідча комісія ВР та ОГП відстояла права дітей Закарпаття на належну освіту, - Сушко

Після втручання ТСК ВР із захисту прав дітей та прокурорів спецшкола на Закарпатті відновить свою роботу

23 листопада 2021, 14:08
Поділіться публікацією:

Перевищивши свої повноваження, місцева влада на Закарпатті ліквідувала всі спецшколи для дітей з інтелектуальними порушеннями. Батьки залишилися без права вибору, які діти – без належних умов організації освітнього процесу. Після втручання ТСК ВР із захисту прав дітей та прокурорів, Закарпатська облрада виправляє свої помилки та ініціює створення навчальної спецустанови. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп, голова парламентської ТСК із захисту прав дітей Павло Сушко.

Слідча комісія ВР та ОГП відстояла права дітей Закарпаття на належну освіту, - Сушко

Павло Сушко. Фото: портал Верховної Ради

"Коли місцева влада перевищує свої повноваження – за справу беруться прокурори! Це перші результати спільної роботи ТСК з Генпрокуратурою в галузі захисту прав дітей. Під час засідання слідчої комісії в Офісі Генерального прокурора України одним із питань порядку денного порушили проблему ліквідації всіх спеціальних шкіл для дітей з інтелектуальними порушеннями на Закарпатті. Відповідне рішення (у серпні, – ред.) ухвалила обласна рада. Де виявляться учні цих шкіл чиновників не цікавило", — розповів нардеп.

Сушко напередодні особисто звертався до Офісу генпрокуратури з вимогою розслідувати факти перевищення повноважень влади з боку представників органів місцевої влади Закарпаття.

"Завдяки комплексній роботі із захисту прав дітей та забезпеченню їхнього Конституційного права на освіту, Закарпатська облрада виправляє свої помилки та ініціює створення навчального закладу для дітей з інтелектуальними порушеннями. Створити школу планують у приміщенні, в якому знаходиться філія "Едельвейс" Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту.Знаходиться він у селі Домбоки Мукачівського району. Департамент освіти та науки облдержадміністрації, на виконання рішення президії облради та рекомендацій обласної прокуратури, напрацював проект рішення "Про створення Домбоківської спеціальної школи І – ІІ ступенів Закарпатської обласної ради", — написав Сушко.

Нардеп подякував Генеральному прокурору Ірині Венедиктовій та її заступнику Ігорю Мустецю за командну роботу, а також висловив подяку керівнику Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Юлії Усенко "за боротьбу" в інтересах дітей.

Насамкінець Сушко підкреслив, що цей випадок має бути уроком для інших обласних рад, які замислюються над ліквідацією спецшкіл.

"Не ліквідуйте – доведеться потім створювати та відповідати за порушення прав дітей", — наголосив депутат.

Читайте також на порталі "Коментарі" – "Слугу народу" обезголовили, у партії змінилося керівництво.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини