Головна Новини Політика внутрішня політика Скільки жінок захотіли стати на військовий облік: Сухопутні війска озвучили цифру
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки жінок захотіли стати на військовий облік: Сухопутні війска озвучили цифру

1,1 тис. жінок захотіли стати на військовий облік

3 лютого 2022, 16:29
Поділіться публікацією:

1096 жінок захотіли стати на військовий облік. Таку заяву зробило командування Сухопутних військ ЗСУ. Про це повідомляють Українські Новини.

Скільки жінок захотіли стати на військовий облік: Сухопутні війска озвучили цифру

Жінки-військові - фото з відкритих джерел

"За результатами розгляду повідомляю, що станом на 24.01.2022 до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відповідно до переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних, затвердженим наказом Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313, для постановки на військовий облік звернулися 1096 жінок", — йдеться у заяві, наданій Сухопутними військами.

При цьому Сухопутні війстка ЗСУ не повідомили кількість жінок, які вже стали на військовий облік, пояснюючи це тим, що дані про кількість людей на військовому обліці має гриф "таємно".

Як повідомляли раніше "Коментарі", міноборони скоротило перелік спеціальностей для обов'язкової постановки жінок на військовий облік. Міністерство оборони повідомило про напрацювання у питанні військового обліку українок. За офіційною інформацією, було розроблено нову редакцію наказу про взяття на військовий облік жінок. Редакція має бути погоджена з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України та Службою зовнішньої розвідки України.

До нового наказу включили шість професій і 14 спеціальностей. Громадянки, що вивчилися на ці спеціальності, мають стати на військовий облік. Ці спеціальності споріднені з майже 100 військово-обліковими спеціальностями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини