Головна Новини Політика внутрішня політика Син опального Андрія Портнова втік з України прикинувшись волонтером
commentss НОВИНИ Всі новини

Син опального Андрія Портнова втік з України прикинувшись волонтером

У сім'ї Портнових ще один «бігунок»

7 вересня 2022, 12:37
Поділіться публікацією:

Нащадок росієлюбного політика, адвоката і юриста Андрія Портнова зумів полишити кордони України, будучи у 29-річному призовному віці, під виглядом волонтера. Про це повідомляє проект "Радіо свободи" "Схеми".

Син опального Андрія Портнова втік з України прикинувшись волонтером

Фото "Радіо свобода": Андрій та Ігор Портнови

Зазначається, що Ігорю Портнову ще на початку весни вдалося отримати дозвіл на виїзд з країни у напрямку Польщі, як волонтеру, який їхав за гумдопомогою. Відтоді, кордон у зворотному напрямку він не перетинав.

Як з’ясували журналісти, допомогла втікачеві у цьому Львівська військова адміністрація, яка і внесла Ігоря у систему "Шлях" 22 березня цього року, після звернення ГО "Народна самооборона". І вже наступного дня, як особа призовного віку, з дозволом тимчасового виїзду з країни за гуманітарною допомогою, він полишив Україну. Разом із сином Андрія Портнова, з країни поїхав і його племінник Іван Поддубнов, автівкою якого молодики й перетнули кордон.

Своєю чергою, на прохання прокоментувати цю ситуацію Львівська обласна військова адміністрація відповіла, що до неї щодня надходить понад дві сотні звернень від громадських організацій, з проханням внесення волонтерів у систему "Шлях", а це у людському еквіваленті понад дві тисячі осіб. Тож подібних проблем виникає чимало, через відсутність в адміністрації інструментів та функцій для перевірки кожного.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що не зважаючи на заборону чоловікам призовного віку полишати Україну, ексрегіонал і колишній перший заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов у віці 48-ми років втік з України 3 червня 2022 року. На додаток, Службою безпеки України було закрито кримінальне провадження щодо державної зради Портновим, який, до того ж зумів відсудити у нашої країни 7 млн грн (близько $300 тис.) компенсації за заподіяну шкоду його честі та гідності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 вересня 2022, 12:23

За подібними схемами виїхали всі мажори, Квартал 95, прокурори, інша органіка. Зе з його хунтою розвели корупцію якої "аналоговнет". Вони всі харчувались з бюджетного корита, а воювати до останнього українця повинні інші. На заході вони живуть в нечуваний розкоші, а майно вимагають віджимати в російських олігархів, які чесно платили податки Путіну, а той будував сильну військову економіку.


Новини