Головна Новини Політика внутрішня політика Силовики знову взялися за екснардепа Партії регіонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Силовики знову взялися за екснардепа Партії регіонів

Колишній обранець публічно закликав співпрацювати з російськими окупантами

22 грудня 2022, 15:49
Поділіться публікацією:

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) повідомлено про підозру колишньому народному депутату України, який публічно підтримав російську збройну агресію проти нашої держави, пишуть "Коментарі". Зловмисником є представник Харківського осередку партії. Саме від цієї політсили він п’ять разів обирався до українського парламенту. Мова йде про Дмитра Святаша.

Силовики знову взялися за екснардепа Партії регіонів

У розшук оголошено колишнього народного депутата від Партії регіонів Дмитра Святаша

Після повномасштабного вторгнення політик виступав на підтримку країни-агресорки та виправдовував захоплення українських територій.

За даними слідства, Святаш наприкінці літа опублікував на своїй офіційній сторінці в одній із соцмереж пропагандистський пост, в якому закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати рашистів та оформлювати паспорти РФ. Фігурант "гарантував" громадянам лояльне ставлення з боку окупантів, а також обіцяв "списати" кредити. Згодом, щоб уникнути покарання —  втік до Росії. На підставі зібраних доказів СБУ підозрює фігуранта у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Колишнього нардепа оголошено у розшук.

Раніше Святашу повідомили про підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній. І у серпні заарештовано активів на суму 600 млн грн. У подальшому їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

До слова, у СБУ не вказали прізвище та ім'я екснардеп, але оприлюднили його фотографію.

Як писали раніше "Коментарі", за даними МВС, Дмитро Святаш перебуває в розшуку ще з лютого 2020 року, як особа, яка систематично переховується від органів влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини