Головна Новини Політика внутрішня політика Шмигаль пояснив, як уряд закриє дефіцит бюджету в 38 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль пояснив, як уряд закриє дефіцит бюджету в 38 млрд

В українському бюджеті діра на 38 млрд доларів. Денис Шмигаль розповів скільки уряд залучив коштів до бюджету та назвав суму, яку ще потрібно отримати.

24 лютого 2023, 12:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через російське вторгнення українська економіка недоотримує значну частку грошей, а в бюджеті зафіксований дефіцит на суму в 38 млрд доларів. Премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповів як Україна залатає бюджетну діру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю українського чиновника для видання Forbes.

Шмигаль пояснив, як уряд закриє дефіцит бюджету в 38 млрд

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

За словами Шмигаля Україна змогла минулого року отримати 31 млрд доларів, з них 19,22 млрд через кредитні надходження та ще 11,78 млрд грантами. Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що на 2023 рік Україні потрібно залучити 38 млрд доларів для повноцінного функціонування країни. 

Під час інтерв’ю для видання Forbes премʼєр-міністр Денис Шмигаль розповів скільки Україна отримала грошей в рамках фінансової допомоги від союзників, а також назвав суму, яку ще потрібно залучити в бюджет на 2023 рік.

"Уже анонсована макрофінансова допомога від Європейського Союзу на 18 млрд. До вересня маємо отримати 10 млрд від Сполучених Штатів", — говорить Шмигаль.

Премʼєр-міністр додав, що Україна має домовленість з урядом Норвегії про програму з залученням 7,5 млрд доларів впродовж п’яти років, а також до кінця року отримає 1,5 млрд від Канади. Окрім того, існують інші, менші за фінансовою допомогою угоди для покриття бюджету України.

"Щоб закрити дефіцит, нам потрібно ще близько 5 млрд доларів", — підсумував Шмигаль та додав, що наразі тривають перемовини з МВФ про залучення цих коштів.

Раніше портал "Коментарі" публікував рейтинг економічних свобод, згідно з яким Україна втратила кілька позицій.

Також "Коментарі" писали про те, що на думку німецького експерта економіка Росії падає до рівня Північної Кореї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини