Головна Новини Політика внутрішня політика Шмигаль дав остаточну відповідь, чи буде уряд платити пенсії та допомогу вчасно у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль дав остаточну відповідь, чи буде уряд платити пенсії та допомогу вчасно у 2024 році

Прем'єр-міністр України розповів, чи слід чекати затримок для українців щодо соціальних виплат та пенсій.

3 січня 2024, 15:03 comments1256
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд буде виплачувати пенсії та допомогу вчасно у 2024 році попри раніше озвучені повідомлення про можливу затримку виплат. 

Шмигаль дав остаточну відповідь, чи буде уряд платити пенсії та допомогу вчасно у 2024 році

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

Під час засідання уряду Шмигаль розповів, що держава виконала необхідні соціальні зобов’язання у 2023 році. А у структурі видатків соціальні виплати перевищили понад 12% загального бюджету. Прем'єр-міністр наголосив, що Україна має достатньо внутрішніх ресурсів та допомоги від союзників, щоб забезпечити вчасні соцвиплати.

"Цьогоріч це буде одним із наших пріоритетів. Пенсії та допомоги платитимемо вчасно. Є внутрішні ресурси, а також підтримка від наших партнерів", -  запевнив Шмигаль.

Також прем’єр нагадав, що з 1 січня 2024 року в Україні змінилась мінімальна зарплата, пенсія та прожитковий мінімум. Мінімальна зарплата зросла на 6% і становить 7100 гривень у порівнянні з 6700 у 2023 році. Прожитковий мінімум збільшився до 2920 гривень, а мінімальні пенсії до 2361 гривні. Очікується, що індексація пенсій буде здійснена 1 березня 2024 року.

Крім того, під час зустрічі уряду Шмигаль зазначив, що Україна намагатиметься отримати російські заморожені активи для відновлення країни через російську агресію. За словами прем'єра вже існують перші прецеденти змін до законодавства, які допоможуть Україні отримати російські гроші як компенсацію за війну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Денис Шмигаль розповів, чи слід чекати українцям підвищення ціни на світло до кінця опалювального сезону.

Також "Коментарі" писали про Францію, яка змінює характер допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини