Головна Новини Політика внутрішня політика Що робила Уляна Супрун в Офісі президента: версії експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робила Уляна Супрун в Офісі президента: версії експертів

Кулуарна зустріч Супрун в Офісі президента потрапила в поле зору українських експертів

15 грудня 2020, 15:10 comments1599
Поділіться публікацією:

У Телеграм-каналах пройшла інформація, що екс-глава мінохорони здоров'я Уляна Супрун була помічена в Офісі президента. У деяких колах заговорили навіть про можливість її повернення. Чи так це і чи не є сам факт спілкування Супрун з представниками чинної влади новим курсом — про можливі розвитки ситуації розповіли українські експерти.

Що робила Уляна Супрун в Офісі президента: версії експертів

"Повернення Супрун цілком можливо"

Політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуація Олексій Голобуцький вважає, що обіцянки про "нові обличчя" новою владою остаточно забуті. А тому можна очікувати яких завгодно повернень.

"Ідея про "нові обличчя" довела свою неефективність. Плюс — пандемія, карантин, низка криз змусили переглянути і цей підхід, і багато інших", — зазначає експерт.

Олексій Голобуцький припускає, що Супрун може продовжити реформування української медицини. Але з урахуванням помилок попередньої медреформи і нових реалій. І з ще більш запеклим опором нашої медичної мафії.

"За нею стоять західні лобісти, які, сподіваюся, хочуть бачити нашу медицину більш ефективної, — каже політтехнолог. — З огляду на те, що Зеленський висловлювався про неї не так негативно, як деякі представники його партії, не здивуюся, якщо Супрун повернеться в якийсь іпостасі в уряд. Тим більше, що це у нас — уряд смертників. Адже те, що було в цьому році — квіточки. Ягідки підуть в майбутньому році. Пандемію поборють, а економіку підіймати, особливо в Україні, буде вкрай складно".

"Не секрет, що за Супрун стоять американські лобісти"

Політичний оглядач, експерт Українського інституту політики (УІП) Руслан Бізяєв вважає, що персонально — як Уляна Супрун — вона навряд чи повернеться. А концепція (що медреформа — це добре і треба продовжувати) — цілком можливо.

"Думаю, ситуація пов'язана з передбачуваним виділенням командою нового президента США Джо Байдена чергового траншу допомоги Україні. Не по лінії МВФ, а окремою програмою. Наприклад, під соусом боротьби з бідністю, — каже Руслан Бізяєв. — І кейсом, ймовірно, підуть люди Супрун і її концепція. Мовляв, "бідну реформаторшу" збили на зльоті. І вона хоче закінчити те, що не встигла..."

Експерт УІП підкреслює: не секрет, що за Супрун стоять американські лобісти. І вона може використовувати зв'язку з командою Байдена, щоб продавити себе та інтереси медичних компаній, які її лобіювали.

"Час покаже, "купить" чи це наш Офіс президента, — продовжує Руслан Бізяєв. — Думаю, якісь люди Супрун точно повернутися. Але всі рішення, швидше за все, будуть прийматися на початку майбутнього року... Якщо люди Супрун повернуться — ми отримаємо приблизно те, що бачили у 2018-2019 рр., коли різко почали пропадати кваліфіковані лікарі на місцях. Ймовірно, підуть кроки із впровадження страхової медицини, до якої Україна зараз здебільшого не готова. Адже спостерігається різке зниження рівня життя в результаті коронакризи. І, умовно кажучи, операцію на нирці доведеться відпрацьовувати все життя".

Як повідомляв портал "Коментарі", за результатами дослідження, міністру охорони здоров'я Максиму Степанову довіряють 19%, не довіряють — 34%, не знають такого — 37%. Екс-міністру Уляні Супрун довіряють менше — 15%, не довіряють — 67%, не знають її — 12%. А ось колишніх міністрів Іллю Ємця і Зоряну Скалецку не знають майже половина опитаних. Довіряють їм 8-10%, не довіряють — близько третини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

15 грудня 2020, 16:20

Шок Политтехнологу нужно в школу где он видел заботу запада. Об гражданах Украины запад заботится только о себе а назначение Супрун это просто ШОК!!!! Доскаеались

Morrison

15 грудня 2020, 15:34

мда... пропал калабуховский дом...


Новини