Головна Новини Політика внутрішня політика Ще один Майдан країна може і не пережити - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще один Майдан країна може і не пережити - Медведчук

Політик стверджує, що внаслідок масштабних протестних акцій, Україна зазнала великих економічних втрат

26 серпня 2021, 12:14
Поділіться публікацією:








Голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук не виключає протестних акцій в Україні вже цієї осені. Причинами цього, за його словами, можуть стати спад в економіці і, відповідно, падіння рівня життя громадян, а також зростання тарифів на комунальні послуги. Однак, на думку Медведчука, масштабні протести найбільш негативним чином позначаються на економіці країни. Про це опозиційний політик заявив в ході ексклюзивного інтерв'ю на каналі "Перший незалежний".

Ще один Майдан країна може і не пережити - Медведчук

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Чого очікувати восени? Поживемо побачимо. Це залежить від багатьох факторів і обставин. Один з важливих питань на порядку денному пов'язаний з тим, що від осені очікують якихось протестних акцій, хвилювань ", — заявив парламентарій.

За словами Медведчука, внаслідок протестних Майданів Україна вже понесла величезні економічні втрати. І повторення ситуації може мати самі негативні наслідки.

"Країна досить зазнала і отримала величезний збиток від двох Майданів — 2004-2005 і 2013-2014 років. Падіння економіки, зниження соціального рівня життя в нашій країні почалися в 2005 році, після першого Майдану. А другий Майдан дуже негативно позначився на економіці країни, соціальній галузі. І за 7 років після тих подій Україна далека від того, щоб вийти на рівень 2013 року, — сказав народний депутат. — Так ось, ще один Майдан країна може і не пережити".

Політик переконаний, що питання, чи охоплять країну акції протесту, залежить від терпіння людей, яким влада оголосила "тарифний геноцид".

"Будуть якісь події чи ні, залежить від терпіння людей. Чи будуть люди і далі терпіти зростання житлово-комунальних тарифів, які в середньому за останні роки зросли на 875%. У порівнянні з 2014 роком вартість газу для населення зросла на 1300%, на 1200% підвищився тариф на тепло, на 700% — на холодну, гарячу воду, на 500% — на електроенергію. Ціни на продукти харчування і товари споживання зросли на 270-300%. При тому, що середня заробітна плата зросла на 15%, мінімальна пенсія і прожитковий мінімум впали на 50%. Якщо люди готові це терпіти, значить, так буде і далі. А якщо ні, то тоді можуть бути процеси, які повинні вплинути на владу: або змінити політику, або провести в країні вибори — як парламентські, так і президентські ", — зазначив Віктор Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

26 серпня 2021, 12:06

Цій істоті треба повідомити про це Порошенка. Цікаво, коли найогидніші, найпродажніші, найбільш непорядні, які і розікрали країну, "патріотично" турбуються по подальшу долю України.


Новини