Головна Новини Політика внутрішня політика Ще більше вливань в Нафтогаз: профільний комітет відхилив правки до скандального законопроекту
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще більше вливань в Нафтогаз: профільний комітет відхилив правки до скандального законопроекту

Нардеп Олексій Кучеренко наголошує, що у парламентарів ще є час прийняти правки та виправити ганебну ситуацію

28 липня 2022, 10:38 comments1090
Поділіться публікацією:

Вчора 27 липня одним голосуванням поза регламентними нормами голова комітету енергетики Герус відхилив ключові правки до скандального законопроекту 7427 про 246 млрд грн з бюджету для Нафтогазу. Правки зобов’язували уряд провести аудит Нафтогазу та його дочірніх компаній, провести аудит суми 246 млрд грн та оприлюднити баланс газу для країни. Окрім цього була передбачена відповідальність чиновників, членів НКРЕКП та наглядових рад за дії, які підривають енергобезпеку країни. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише нардеп, перший заступник голови парламентського комітету з енергетики Олексій Кучеренко.

Ще більше вливань в Нафтогаз: профільний комітет відхилив правки до скандального законопроекту

Нафтогаз. Фото: з відкритих джерел

"Це ганебне рішення було підтримано переважною більшістю членів комітету, які перетворилися в слухняне стадо голови та Нафтогазу. Цинізм цього рішення зашкалює — чому ми мусимо вибивати з депутатів правлячої "монокоаліції" те, що вони просто зобов’язані забезпечити українському народові згідно з Конституцією України. Сьогодні День Державності. Сьогодні ті ж самі люди будуть урочисто промовляти патріотичні гасла та фарисейські  запевняти в своєму служінні народу України. Одночасно вся країна відчула сьогодні "привітання" від ворога, яке було можливо мінімізувати завдяки спрямуванню більшого бюджетного фінансування на потреби ЗСУ та оборони країни", – зазначив Кучеренко. 

Він наголошує, що це діяння можна і треба сьогодні виправити в сесійній залі та прийняти ці правки, які дадуть всім нам відповідь про обґрунтованість колосальних бюджетних витрат на користь державної монополії. 

Нардеп зауважив, що це не примха "Батьківщини" та його особисто – це стало би реальним підтвердженням задекларованого курсу на євроінтеграцію та повністю відповідало би задекларованим європейським цінностям.

"Закликаю усі адекватні та патріотичні сили Верховної Ради підтримати ці правки (2476, 2477, 2390, 2394) та гарантувати народові України чесність та моральність при використанні їх податків", – резюмував парламентар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: перед яким вибором опинився Захід – чому почалися розмови про "втому".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини