Головна Новини Політика внутрішня політика Санкції влади проти Медведчука і Марченко - лише початок репресій щодо опозиції, - Молчанов
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції влади проти Медведчука і Марченко - лише початок репресій щодо опозиції, - Молчанов

Політолог Кирило Молчанов заявив, що влада продовжує репресивну кампанію проти Віктора Медведчука та інших політичних опонентів

6 травня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Чинна влада продовжує цілеспрямовану кампанію по репресіях проти своїх політичних опонентів. Інших механізмів на Банковій вже не бачать. Таку думку озвучив політолог Кирило Молчанов у програмі "Стоп Цензура".

Санкції влади проти Медведчука і Марченко - лише початок репресій щодо опозиції, - Молчанов

Медведчук. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, з якоїсь причини команда Зеленського робить це щодо опозиції лише з одного флангу, що говорить про вибірковий підхід.

"Не думаю, що "Слугам народу" і Президенту України Володимиру Зеленському це додасть якихось дивідендів або симпатій. У Зеленського є підконтрольні йому силовики, є силова вертикаль влади, яка явно займається так званими активістами. У будь-якому іншому випадку вони давно вже були б покарані", — підкреслив Молчанов.

Торкнувся політолог і ситуації, що склалася в Україні з судовою гілкою влади. За його словами, судова гілка влади у нас "незалежна" — в тому сенсі, що від неї вже нічого не залежить.

"Коли вводилися перші санкції проти голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко, багато хто думав, що це   - акт індивідуальних репресій. Однак, багато моїх колег говорили, що це тільки початок. Таким чином влада продовжить напирати на опозицію, аж до того, що через Раду національної безпеки та оборони України можуть заборонити ОПЗЖ, як партію, через рішення Мін'юсту", — зазначив Кирило Молчанов.

Експерт вважає, що на Банковій поставили собі за мету взагалі розвалити суди, які ще хоч якось працюють.

"Таке відчуття, що до приїзду держсекретаря США Ентоні Блінкена українська влада продовжить ті лінії, на яких наполягають посли країн "Великої сімки": судова реформа допустить, що на етапі відбору суддів можуть бути іноземці, для того, щоб відібрати максимально лояльний для західних партнерів склад майбутніх судів. Зеленському та Банкової це не подобається, але Блінкен нічого нового не скаже", — заявив політолог.

Молчанов вважає, що Зеленський буде обіцяти, що все виконає, але цього не станеться.

"Коли дійде справа до парламентського розгляду, з'являться правки від депутатів, щоб максимально розмити комісії іноземців, так само, як це робив екс-президент Петро Порошенко", — резюмував Кирило Молчанов.

Нагадаємо, експерти назвали питання, які обговорять США і Україна під час візиту Блінкена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини