Головна Новини Політика внутрішня політика Санкції проти Медведчука були введені під тиском ультраправих націоналістів — Luzerner Zeitung
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти Медведчука були введені під тиском ультраправих націоналістів — Luzerner Zeitung

Швейцарські ЗМІ пишуть, що бажання Зеленського потрапити в НАТО — це ілюзії, йому не допоможуть ні санкції, ні загострення на Донбасі

23 квітня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

За інформацією одного із найбільших швейцарських видань Luzerner Zeitung, Президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти голови Політради "Опозиційної платформи  За життя" Віктора Медведчука під тиском націонал-радикалів.

Санкції проти Медведчука були введені під тиском ультраправих націоналістів — Luzerner Zeitung

РНБО ввело санкції проти Медведчука ще у лютому. Фото із відкритих джерел

У публікації Luzerner Zeitung зазначається, що через тривалі бойові дій на Сході України і складну соціально-економічну та політичну ситуацію в країні на Президента Зеленського почали чинити тиск праві національні сили. Через це глава держави нібито був змушений зробити ряд кроків проти опозиційних політиків.

"Він вчинив внутрішньополітичні дії проти опозиції і закрив опозиційні ЗМІ. Він навіть вжив заходів проти одного з головних опозиційних політиків країни, голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука", — пише швейцарське видання, відзначаючи, що все це не сприяло ослабленню напруженості в російсько-українських відносинах.

Автор публікації вважає, що ескалація конфлікту на Донбасі, яка послідувала після жорстких дій Зеленського проти опозиції, "таїть у собі ризик", в тому числі і для Європи.

"Час вже повернути українську проблему в пріоритетне політичне становище і провести переговори на найвищому політичному рівні. Остання зустріч в "нормандському форматі" між Меркель, Макрона, Путіним і Зеленським відбулася в грудні 2019 року", — нагадує Luzerner Zeitung.

На закінчення статті зазначається, що спроби Зеленського використовувати цю ситуацію для прискорення процесу щодо вступу України в НАТО — не більше ніж ілюзія українського Президента.

"Україна не повинна тішити себе ілюзіями. Київ не може розраховувати на більш ніж словесну підтримку, в кращому випадку — на поставки зброї. Тому було б безвідповідально, якби Захід дав Україні помилкову надію. У гіршому випадку це може спокусити Київ на безрозсудні кроки проти Росії", — пише швейцарське видання.

Нагадаємо, 19 лютого рішенням РНБО було прийнято рішення без суду і слідства накласти персональні санкції на голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука. У ОПЗЖ розцінили цей крок української влади, як спланований акт політичних репресій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини