Головна Новини Політика внутрішня політика Санкції проти Фірташа і Фукса не підтримали Аваков та Разумков
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції проти Фірташа і Фукса не підтримали Аваков та Разумков

Разумков міг вкотре продемонструвати самостійність та незалежність від Володимира Зеленського задля власних політичних амбіцій

22 червня 2021, 18:39
Поділіться публікацією:

Санкції, введені Радою нацбезпеки і оборони проти олігархів Павла Фукса і Дмитра Фірташа, не були підтримані Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Таку інформацію повідомляє "24 канал".

Санкції проти Фірташа і Фукса не підтримали Аваков та Разумков

Дмитро Разумков та Арсен Аваков. Фото із відкритих джерел

"Спікер Верховної Ради Разумков і глава МВС Аваков не стали голосувати за санкції проти великих бізнесменів-олігархів Фукса і Фірташа, які, як стверджує РНБО, будували різні корупційні схеми і пов'язані з Росією. Під час засідання РНБО ці два державних діячі, як кажуть в навколополітичній тусовці — по суті, керувалися більш особистими інтересами і амбіціями", — цитують журналісти одного із політичних експертів.

Як пишуть представники "24 каналу", Разумков міг вчергове спробувати показати свою "незалежність" від президента Володимира Зеленського. Такі дії начебто розцінюються як логічні для політика, котрий зміцнює позиції для будівництва сольної кар'єри, але замілкі — для глави парламенту, стверджують журналісти.

"У Авакова ж — причина більш обґрунтована. Як кажуть в колах старих харківських еліт, Фукс є його давнім бізнес-партнером, тому рука, як-то кажуть, здригнулася", — йдеться у публікації.

Також, за інформацією "24 каналу", Аваков разом із Фуксом можуть боротися за можливість контролювати місцеву владу Харкова.

"Загалом-то така позиція навряд чи має щось спільне з державними інтересами. Тут приватне превалює. Аваков дуже довго вже міністр, а Разумков будує кар'єру як окремий політичний лідер", — зазначається у матеріалі.

Відзначимо, що 18 червня, після чергового засідання РНБО були введені санкції проти кількох українських олігархів, зокрема Дмитра Фірташа та Павла Фукса. За словам секретаря Ради Олексія Данилова, Фірташ отримав пакет обмежень через участь у титановому бізнесі, а також імовірне постачання сировини на російські військові підприємства. Фукс же, за інформацією РНБО, непрозоро отримав ліцензії на видобуток корисних копалин в Україні, що пов'язано з компанією "Голден Деррік".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини