Головна Новини Політика внутрішня політика Саакашвілі: Держава повинна перестати забирати гроші у Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

Саакашвілі: Держава повинна перестати забирати гроші у Маріуполя

Михайло Саакашвілі вважає, що в міському бюджеті Маріуполя має залишатися більше грошей

6 травня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:








Глава Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайло Саакашвілі заявив, що Маріуполь перевиконує план за бюджетом, чим користується держава, забираючи у міста надлишкові кошти. Про це він сказав у ефірі одного з національних телеканалів.

Саакашвілі: Держава повинна перестати забирати гроші у Маріуполя

Саакашвілі. Фото з відкритих джерел

За словами Михайла Саакашвілі, іншим українським містам варто брати приклад з Маріуполя.

"Я пам'ятаю Маріуполь, коли там в 2014-2015 йшли бойові дії. Місто було в дуже тяжкому стані. Зараз там реально крутий мер Бойченко. Маріуполь не впізнати — гарний центр і хороші дороги. Хотів би я, щоб в Одесі хоча б десята частина міста була такою, як Маріуполь", — розповів Саакашвілі.

Але центральна влада, зазначив він, майже про Маріуполь не говорить.

"І більше того, оскільки Маріуполь перевиконує бюджет, то у них забирають зайві кошти", -заявив Саакашвілі.

Глава Виконавчого комітету Національної ради реформ України додав, що аеропорт для Маріуполя і Бердянська можна було б побудувати протягом трьох місяців.

"Чому в Маріуполі немає аеропорту? Добре, не можете відкрити в Маріуполі — відкрийте в Бердянську. За три місяці там можна побудувати новий цивільний аеропорт. За шість місяців можна облаштувати все Приазовське узбережжя", — пояснив Саакашвілі.

Далі Михайло Саакашвілі показав присутнім маріупольський порт, запитуючи присутніх політиків і державних діячів: "ви хочете, щоб шматок цього торта відкусив Путін?"

"Вся Україна повинна захищати Маріуполь, щоб Путін туди не прийшов. Але замість цього ми забираємо надлишкові кошти. І відразу Нацбанк рапортує: настрій бізнесу різко погіршився. Тобто у малого і середнього бізнесу настрій погіршився, а у чиновників — покращився", — зазначив Саакашвілі.


Раніше міський голова Вадим Бойченко зазначив концептуальну проблему з реверсного дотацією, через яку йдуть гроші з місцевого бюджету. Особливо відчутно це зараз — після адміністративно-територіальної реформи і укрупнення міської громади.

Вирішити ситуацію могло б повернення хоча б 5% ПДВ, основного для наповнення міського бюджету. В еквіваленті це близько 2,5 мільярда гривень. Додаткові фінанси дозволили б сформувати чіткий план розвитку програми "Місто без околиць".

Нагадаємо, в кінці квітня Маріуполь з робочим візитом відвідав голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Михайло Саакашвілі. Разом з мером Вадимом Бойченко він зустрівся з підприємцями і маріупольською молоддю, а також відвідав торговий порт і металургійний комбінат імені Ілліча.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини