Головна Новини Політика внутрішня політика Рябошапка пожалівся на погрози та відмовився від посади голови САП
commentss НОВИНИ Всі новини

Рябошапка пожалівся на погрози та відмовився від посади голови САП

Колишній Генпрокурор розповів Олексію Гончаренку про погрози у Facebook, і що він вважає конкурс на призначення нового Голови САП незаконним

26 січня 2021, 18:17 comments1198
Поділіться публікацією:








Колишній Генеральний прокурор Руслан Рябошапка дав інтерв'ю у Страсбурзі Народному депутату від "Європейської солідарності" Олексію Гончаренку. Відео з інтерв'ю Олексій опублікував у своєму YouTube каналі, на який він неодноразово закликав підписуватися колег Нардепів з трибуни у Верховній Раді.
Руслан Рябошапка поділився своєю думкою щодо кількох гучних справ, які наразі є на розгляді в органах СБУ, НАБУ і САП. Екс-генпрокурор вважає, що Офіс Генерального Прокурора покриває Татарова і порушує Кримінальний Кодекс, передаючи справу із відання НАБУ до Генпрокуратури:

Рябошапка пожалівся на погрози та відмовився від посади голови САП

Рябошапка та Гончаренко. Фото: скріншот з відео

"Очевидно, що в КПК і в законі про НАБУ чітко прописано, що певні категорії справ не можуть бути витребувані із підслідності НАБУ і передані в будь-який інший орган. Такі випадки могли б бути й за моєї каденції, але їх не було і не було б, якби я залишився Генпрокурором".

За словами Рябошапки, інша ситуація, що склалася довкола справи із замовним вбивством у СБУ, є помстою з боку Івана Баканова та Андрія Наумова Дмитру Нескоромному, який, на його думку, дуже заважав тим, що часто висвітлював факти "кришування" та "корупції" в СБУ.
Окремо Рябошапка розповів про свою бутність на посаді Генерального прокурора, де він займався справою Байдена та Бурісми та мав підлеглим прокурора, на прізвище Кулик. За словами Руслана, Кулик "вигадував" окремі факти у цій справі, сам же Рябошапка ознак злочину у ній не побачив, тому справу передали до НАБУ і САП.
На запитання Гончаренка про погрози після його звільнення з посади, експрокурор зазначив, що у Facebook йому дуже часто пишуть неприємні речі з погрозами, але він до них вже звик.
Насамкінець Рябошапка назвав діяльність своєї наступниці Ірини Венедіктової величезним мінусом у розвитку Прокуратури, і закликав своїх колег не брати участі у конкурсі на посаду Голови САП, оскільки вважає це маніпуляцією влади, яку нізащо не можна легалізовувати.
Про те, чи є його із Клімкіним і Данилюком проект "Центр стійкості держави" політичним,  Рябошапка відмовився відповісти і лише зазначив:
"Давайте дочекаємося і невдовзі буде багато цікавого, багато свіжого і багато нешаблонного".

Нагадаємо, що колишній Генпрокурор після свого звільнення різко коментує діяльність президента, активно співпрацює з міжнародними організаціями та планує створити український think tank.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тоня

27 січня 2021, 01:01

...для українців цікаво= мир.стабілізація.нормальне життя а не ваша боротьба між вами держ.чиновниками за впливові посади...жити в другій країні на"заробленні" статки в Україні це не патріотично відносно країни і її народу..

Сергей

26 січня 2021, 19:05

Вали в свою Францию.Или деньги закончились.


Новини