Головна Новини Політика внутрішня політика Рух «захисників» ФОПів від РРО контролюють Ахметов та Гетьманцев - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Рух «захисників» ФОПів від РРО контролюють Ахметов та Гетьманцев - ЗМІ

Обидва крила «захисників» ФОПів у сухому залишку рухаються в одному напрямку

10 листопада 2021, 17:42
Поділіться публікацією:








Рух захисту фізичних осіб-підприємців від тотальної "фіскалізації" через впровадження касових апаратів (РРО) для всіх без винятку категорій мікробізнесменів є складовою боротьби за опозиційний електорат. Про це пише видання "Дело".

Рух «захисників» ФОПів від РРО контролюють Ахметов та Гетьманцев - ЗМІ

Данило Гетьманцев. Фото: прес-служба "Слуги Народу"

На думку видання, і "радикальне", і "конструктивне" крило активістів, схоже, частини одного політичного проєкту, за яким стоїть Рінат Ахметов.

У матеріалах зазначається, що обидва протиборчі сьогодні "крила" підприємницького руху нібито мають відношення до Ахметова. Позиція аргументується тим, що і лідер SaveФОП Сергій Доротич, і неформальний голова "конструктивної" частини активістів, керівник податкового комітету Ради Данило Гетьманцев – нібито діють на користь олігарха.

До "лояльних" для влади – і при цьому підконтрольних Данилу Гетьманцеву організаціям у статті відніс і ГО "Фортеця" ексглави Ради підприємців при Кабміні та екснардепа від "Блоку Кличка" Оксани Продан, об'єднання "Альянс РОМБ" ексглави Держкомпідприємництва Ксенії Ляпіної, ГО "Рада міст. ЗахистФОП" Марини Паянок, ГО "Всеукраїнська професійна асоціація підприємців" Бориса Емельдеша, ГО "Разом за майбутнє" (структура партії "За майбутнє", яку фінансує Ігор Коломойський) міського голови Луцька Ігоря Поліщука.

Журналісти видання "Дело" припустили, що протистояння може бути напускним.

"Як відомо, лідер руху SaveФОП Сергій Доротич у травні став радником з питань розвитку підприємництва в партії "Україна – наш дім". Формальним лідером та засновником партії є Борис Колесніков, колишній віцепрем'єр за Віктора Януковича та молодший бізнес-партнер Ріната Ахметова. Експерти схильні вважати, що партія — це проєкт самого Ахметова, один із напрямків вкладення його політичного капіталу з прицілом на консервативний електорат півдня та південного сходу країни", — йдеться у матеріалі.

Крім того, у статті зазначається, що "Доротич і SaveФОП підтримує Віктор Медведчук та його крило ОПЗЖ, їхні регіональні осередки навіть стали об'єднуватися".

Журналісти вважають, що з іншого боку, і за діями Данила Гетьманцева та його конструктивним крилом протестного руху також може стояти Рінат Ахметов. Одним із доводів таких припущень у статті наводять зміну "ресурсного" законопроєкту 5600 з "антиахметівського" на "проахметівський", що супроводжується компліментарною риторикою Гетьманцева. За розрахунками авторів, замість стати джерелом поповнення бюджету, 5600 навпаки, заощадить олігархам не менше 20 млрд грн. на рік.

"Оскільки ніхто в політичному істеблішменті не сумнівається, що за партійним проєктом Разумкова стоїть Ахметов, то можна припустити, що і Гетьманцев, який регулярно координував свої дії з ексспікером, і не приховує подібних до поглядів Розумкова на політичні реалії в країні — також є одним з людей Ахметова у Раді", — додають автори.

"Таким чином, навіть якщо два крила "захисників" ФОПів насправді перебувають в ідеологічному протистоянні та підтримують різні ініціативи, використовують різні методи – "конструктивні" ГО-шки ходять на круглі столи при Раді підприємництва, а SaveФОП – протестує з наметами на Майдані — то у сухому залишку обидві колони рухаються в одному напрямку", — резюмує видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини