Головна Новини Політика внутрішня політика Розрив між "Слугою народу" та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Розрив між "Слугою народу" та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження

Західне опитування продемонструвало, що ОПЗЖ лише на 0,7% поступається "Слузі народу" в рейтингу партій

1 грудня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

У разі позачергових парламентських виборів до нового складу українського парламенту пройшли б п'ять партій, а найбільшу кількість голосів отримали б "Слуга народу" та "Опозиційна платформа — За життя". Про це йдеться у дослідженні, проведеному міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 27-30 листопада 2021 року, повідомляє 112.ua.

Розрив між "Слугою народу" та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

За результатами опитування, відповіді респондентів на запитання "Як би ви проголосували, якщо вибори до Верховної Ради України проводилися цієї неділі?" розподілилися так: "Слуга народу" — 17,6%, "Опозиційна платформа — За життя" — 16,9%, "Європейська солідарність" — 16,3%, "Батьківщина" -12,5%, "Сила та Честь" — 5,1% (серед тих, хто візьме участь у голосуванні та визначився з вибором). Інші партії не долають 5-відсотковий бар'єр.

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 2

64,6% опитаних вважають, що Володимир Зеленський погано виконує свої обов'язки на посаді президента України. Протилежну думку висловили лише 9,5% респондентів.

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 3

Оцінюючи нещодавню прес-конференцію Володимира Зеленського, присвячену "екватору" його перебування на посаді президента України, більшість опитаних зазначили, що це "комунікаційний програш Зеленського та його команди" (74,3%):

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 4

Говорячи про нещодавні скандали за участю вищого керівництва України, 53,2% відзначили, що найбільшою мірою з його репутації в Україні та за її межами вдарить розслідування на основі Pandora Papers (причетність Володимира Зеленського та його найближчого оточення до офшорів). 17,7% опитаних як такий фактор вказали на "Вагнергейт", ще 11,3% відзначили обставини зняття Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України:

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 5

Висловлюючи своє ставлення до дій влади з обмеження мовлення українських телеканалів, включаючи закриття "112 Україна", "ЗІК" та "Ньюзван", випадки цензури щодо "UA:Перший" та "ДІМ", спроби впливу на редакційну політику "України" та "України 24", переважна більшість опитаних (71,6%) не підтримали такі дії влади:

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 6

У блоці питань, присвячених недавньому офшорному скандалу за участю президента України Володимира Зеленського, було зафіксовано такі тенденції: 68,5% опитаних відповіли ствердно на запитання про те, чи знають вони про причетність Зеленського та його найближчого оточення (нинішнього голови СБУ Івана Баканова, першого помічника президента Сергія Шефіра та ін.) до створення мережі з мінімум 10 офшорних компаній, які брали участь у тіньових операціях з мінімізації податків (так звані документи Pandora Papers).

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 7

Переважна кількість респондентів (82,3%) упевнена в тому, що причетність вищих посадових осіб до діяльності офшорів є неприпустимою.

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 8

64,8% опитаних були готові повірити інформації про причетність Володимира Зеленського та його найближчого оточення до тіньових фінансових операцій з мінімізації податків навіть без розслідування на основі документів Pandora Papers:

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 9

67,7% респондентів упевнені, що внаслідок розслідування на основі документів Pandora Papers репутація української влади у світі погіршиться. Протилежну думку висловили лише 1,2% опитаних.

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 10

Також 52,5% опитаних упевнені, що результати розслідування на основі документів Pandora Papers призведуть і до падіння рейтингу Володимира Зеленського та партії "Слуга народу" в Україні.

Розрив між ”Слугою народу” та ОПЗЖ скорочується, - результати міжнародного дослідження - фото 11

Опитування проводилось на всій території України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей та Криму, міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 27-30 листопада 2021 року. Метод опитування – телефонні інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загальна кількість респондентів – 2,014 осіб. Ймовірна похибка – 2,2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини