Головна Новини Політика внутрішня політика Російська техніка тепер без деталей BOSCH: Кулеба розповів, як вдалося дотиснути німців
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська техніка тепер без деталей BOSCH: Кулеба розповів, як вдалося дотиснути німців

Російські броньовані автомобілі Тигр та Панцир виявилися повністю на німецьких деталях - українські військові та дипломати тепер це виправили

19 березня 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів у себе в Facebook, як завдяки професіоналізму українських дипломатів вдалося позбавити російську армію важливих запчастин, які раніше надавала німецька компанія BOSCH.

Російська техніка тепер без деталей BOSCH: Кулеба розповів, як вдалося дотиснути німців

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

"Ця історія про те, як військові, дипломати та небайдужі громадяни працюють як єдине ціле на спільний результат. Позаминулого тижня українські військові захопили на полі бою чергову колекцію російської техніки. Там, зокрема, були броньований автомобіль Тигр, зенітний комплекс Панцир та інше смертоносне залізяччя. Відкрили Тигру капот, а там — сюрприз: деталі німецької компанії BOSCH. В Панцирі також", – розповів дипломат. 

За його словами, після цього разом з фахівцями все було ретельно перевірено. 

Кулеба зазначив, що за декілька днів він вийшов в ефір найбільшого німецького ток-шоу Anne Will. На цьому конкретному прикладі розказав 4 млн глядачів про те, як роками німецькі технології допомагали будувати російську воєнну машину, яка нині веде варварську загарбницьку війну проти українського народу. Звинувачення спричинило землетрус в німецьких медіа. Компанія відреагувала та повідомила, що всі їхні контракти з російською стороною прямо забороняли використання деталей з будь-якою військовою, а не цивільною метою. Тобто росіяни, в притаманній манері, незаконно встановили деталі на військову техніку. Тим часом скандал в Німеччині за сприяння дипломатів і журналістів розрісся до масштабів урядового розслідування. 

"Сьогодні ми отримали конкретний результат, який ще більше ослабить російську армію та економіку. BOSCH офіційно оголосив: "Через ознаки того, що продукція Bosch – усупереч місцевим договірним угодам – могла використовуватися в нецивільних цілях, ми припинили постачання компонентів для вантажівок до Росії та російським клієнтам". Крім того, очікується повна зупинка виробництва на російських заводах, зокрема заводі побутових товарів у Санкт-Петербурзі", – зазначив Дмитро Кулеба.

Він додав, українські військові та дипломати продовжать виявляти всі факти спонсорування іноземними компаніями російської військової машини та тиснути задля негайного виходу іноземних бізнесів з РФ.

Міністр закликав всіх небайдужих громадян брати активну участь в цьому процесі та підвищувати тиск. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Валерій Залужний звернувся із закликом до політиків не заважати військовим робити свою роботу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини