Головна Новини Політика внутрішня політика РНБО ввів санкції проти 100 українців: хто потрапив у список
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО ввів санкції проти 100 українців: хто потрапив у список

СБУ заблокувала активи 174 "компаній-контрабандистів" зі списку РНБО

7 липня 2021, 02:03
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки і оборони України ввів санкції проти 100 українців. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю на 24 телеканалі.

РНБО ввів санкції проти 100 українців: хто потрапив у список

РНБО (фото з відкритих джерел)

Олексій Данилов зазначив, що санкції США були накладені на 134 громадян України, 130 з них — потрапили під обмеження Мінфіну. Дані громадяни перебувають під санкціями, які раніше ввело Міністерство фінансів США.

"Встановлено, що зі 130 осіб, які під санкціями Мінфіну, 127 живі та здорові, а троє померли. Щодо 100 з цих людей РНБО ввів санкції. Щодо решти, ми отримуємо додаткову інформацію", — сказав Данилов.

СБУ заблокувала активи 174 "компаній-контрабандистів" зі списку РНБО. У першому півріччі за матеріалами СБУ було накладено 18,7 мільйона гривень штрафів за контрабанду.

Нагадаємо, п'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував ініціативу глави держави Володимира Зеленського про заборону оскаржувати рішення РНБО. Він назвав таке рішення неприйнятним і зазначив, що це суперечить Конституції України. "Ми твердо переконані, що ні в 106-й, де є повноваження, ні в 107-й, де містяться повноваження консультативного органу РНБО, який повинен тільки координувати і контролювати, нічого подібного немає. Тому" Європейська Солідарність "підкреслює на неприйнятність дивовижних ініціатив Зеленського про заборону громадянам України оскаржувати рішення РНБО. Це де ви таке в Конституції побачили?", — йдеться в публікації на сторінці в Фейсбук Петра Порошенка. Також він зазначив, що спроби Зеленського "додати собі неконституційні повноваження" загрожують Україні "поверненням до часів Януковича" і "скачуванням в Росію Путіна".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини