Головна Новини Політика внутрішня політика РНБО ухвалила проект стратегії деокупацію Криму, але він до цих пір не опублікований
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО ухвалила проект стратегії деокупацію Криму, але він до цих пір не опублікований

За словами секретаря РНБО України Олексія Данилова, робота над документом тривала більше року

12 березня 2021, 22:05
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила проєкт "Стратегії деокупацію і реінтеграції тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь". Повідомлення про появу такого документа викликало неоднозначні оцінки.

РНБО ухвалила проект стратегії деокупацію Криму, але він до цих пір не опублікований

Коллаж: Д. Романюк / Comments.ua


Так, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який брав участь в роботі над Стратегією, заявив, що ряд принципових пропозицій Меджлісу туди не увійшли. Зокрема, за його словами, члени Меджлісу пропонували включити до переліку завдань документа захист і реалізацію невід'ємного права на самовизначення кримськотатарського народу в складі суверенної і незалежної Української держави.


Обурюється і заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаев, який пропонує йти "російським лісом разом зі стратегією-імітацією, розрахованої незрозуміло на що / кого" тим, хто "написали стратегію повернення Криму без кримських татар, просто як би не маючи нас на увазі ".


Глава правління БО "Інститут чорноморських стратегічних досліджень", експерт з питань тимчасово окупованих територій Юрій Смілянський, звернув увагу видання "Коментарі", що текст Стратегії досі не опублікований. Хоч секретар РНБО Олексій Данилов запевняв, що з цим документом всі зможуть ознайомитися найближчим часом.


"Як можна оцінити текст, якого в публічній площині не існує? За словами зацікавлених осіб, які інтерпретують ситуацію під свої інтереси? Влада свого домоглася якоюсь мірою — інформаційний шум навколо порожнього місця (відсутнього предмета обговорення) ", — зазначає Юрій Смілянський.


На його думку, ситуація з так званим "історичним документом" (так Стратегію назвав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба — прим. Ред.) Дуже сильно нагадує спецоперацію з відвернення суспільної уваги від виходу фільму-розслідування про "вагнергейту".


Нагадаємо, що раніше український журналіст Дмитро Гордон розкрив секрет, що мав на увазі під "доленосним важким днем" для всієї України, який повинен настати в понеділок, 15 березня. За його словами, мова про швидкий вихід фільму від розслідувачів Bellingcat про провалену спецоперацію по затриманню "вагнеровцев". А провалена вона була нібито через зраду всередині українського керівництва.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини