Головна Новини Політика внутрішня політика РНБО доручила Кабінету міністрів заборонити будь-яку рекламу ліків
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО доручила Кабінету міністрів заборонити будь-яку рекламу ліків

Указ набирає чинності з дня його опублікування

19 серпня 2021, 01:09
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету Міністрів ввести тимчасовий мораторій на рекламу лікарських засобів. Відповідне рішення було прийнято 30 липня.

РНБО доручила Кабінету міністрів заборонити будь-яку рекламу ліків

РНБО (фото з відкритих джерел)

У середу, 18 серпня, президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 "Про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою".

Рішення, зокрема, передбачає доручення Кабінету Міністрів України створення та затвердження до кінця року "Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров'я населення" на наступні 8,5 років.

Ця стратегія повинна передбачати серед іншого зміна підходу до рекламування та просування ліків — відповідно до вимог ЄС. На найближчі роки РНБО доручила уряду встановити мораторій на рекламу ліків.

Нагадаємо, ц єни на медикаменти в країні ростуть з початку року. Нова продукція від постачальника — нова ціна на препарат. Тому лікуватися тепер дуже недешеве задоволення. Сайт Держстату опублікував нові ціни на ліки, які найчастіше купують наші співвітчизники. При цьому, медичні препарати, які виробляються в Україні, весь час зростають, а прейскуранти на імпортні медикаменти навіть трохи зменшилися. Так, за 6 місяців цього року українські антибіотики виросли в ціні на 1 гривню і коштують майже 20 гривень за упаковку. Іноземні аналоги дорожче в рази і коштують понад 110 гривень за упаковку. Недешеві в нашій країні і стоматологічні послуги. Найпростіші послуги коштують 586 гривень. Вони, як стверджує всезнаюча статистика, виросли на 40 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини