Головна Новини Політика внутрішня політика Ріст податків та скорочення витрат. Україна готує план дій на випадок припинення допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Ріст податків та скорочення витрат. Україна готує план дій на випадок припинення допомоги від США

В Україні розробляють план на випадок припинення допомоги від США і готуються його презентувати МВФ, щоб не втратити доступ до кредитів, повідомляє агентство Bloomberg. Очікується, що працівники місії незабаром приїдуть до Києва

9 лютого 2024, 13:47
Поділіться публікацією:

У разі припинення надходження допомоги від США, Україна планує розширити продаж внутрішніх облігацій, підвищити податки і скоротити витрати.

Ріст податків та скорочення витрат. Україна готує план дій на випадок припинення допомоги від США

В Україні готуються до нових викликів

За інформацією агентства, Україна має намір представити свій план "виживання" працівникам місії МВФ, які планують візит в Київ на 12 люте. Візит відбудеться напередодні перегляду кредитної програми МВФ, який розпочнеться у лютому та розблокує транш допомоги у розмірі 900 мільйонів доларів. За програмою МВФ, цьогоріч Україна повинна отримати 5,3 млрд доларів.

Розроблені заходи необхідні для того, щоб гарантувати МВФ, що країна може обслуговувати свої борги, якщо союзники не нададуть допомогу, що є умовою для її кредитної програми на суму 15,6 млрд дол.

"Ключовим джерелом коштів для заміни коштів із США буде розширення внутрішніх державних запозичень. Українські банки є високоліквідними, і уряд очікує, що вони продовжуватимуть інвестувати готівку, яку вони утримуються через ризик війни, у високодохідні державні облігації",
— йдеться у повідомленні.

Такі дії можуть принести принаймні 5 мільярдів доларів доходу цього року, підкреслює агентство.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент США Дональд Трамп закликав республіканців у Конгресі проголосувати проти законопроєкту, у якому йдеться про вирішення міграційних питань та закладена допомога Україні. На його думку, цей законопроєкт — чудовий подарунок демократам і смерть для Республіканської партії, оскільки містить увесь той жах, який демократи накоїли в питаннях імміграції та кордонів, звільняє їх від відповідальності й перекладає все це на плечі республіканців.

Також "Коментарі" розповідали, що на думку голови МЗС Дмитра Кулеби ситуація із виділенням Україні допомоги нагадує гостросюжетний детектив.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bloomberg.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини