Головна Новини Політика внутрішня політика Рішення про відставку Залужного ухвалено. У FT розповіли, чому звільнення відбудеться пізніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення про відставку Залужного ухвалено. У FT розповіли, чому звільнення відбудеться пізніше

Залужному нібито запропонували посаду радника президента, але він відмовився, повідомляє FT. Але попри це президент дав йому чітко зрозуміти, що відправить його у відставку, пишуть «Коментарі»

30 січня 2024, 19:40 comments3347
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський вже вирішив долю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і хоче його звільнити, повідомляє FT з посиланням на чотири обізнані джерела.

Рішення про відставку Залужного ухвалено. У FT розповіли, чому звільнення відбудеться пізніше

Залужний відмовився добровільно йти

За інформацією видання, у понеділок, 29 грудня, Зеленський нібито запропонував Залужному посаду радника з питань оборони, але генерал відмовився.

"Двоє з них сказали, що Зеленський чітко дав Залужному зрозуміти, що незалежно від того, чи прийме він цю посаду, його буде звільнено з нинішньої посади",
- пише FT.

Водночас, джерела видання стверджують, що принципове рішення про відставку головнокомандувача прийнято. Але, за їхньою інформацією, про це не оголосили одразу через витік інформації у ЗМІ.

При цьому жодне із джерел видання не змогло назвати ймовірного наступника Залужного. Імовірними кандидатами, за інформацією видання, є командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський та голова Головного управління військової розвідки Кирило Буданов. Обох вважають близькими до Зеленського.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що 29 січня соцмережі "вибухнули" інформацією про те, що Зеленський звільнив Залужного з посади головного комітету ЗСУ. Також повідомлялося, що нібито на його місце призначено голову ГУР Міноборони Кирила Буданова.

Водночас у Міноборони спростували цю інформацію.

Також "Коментарі" аналізували, що може стояти за чутками про відставку Залужного. Так, деякі експерти вважають, що чутки про чиюсь відставку не поширюються так стрімко в суспільстві, якщо для них немає підстав. І якщо зараз відставка Залужного не відбулася, але є інформація, що головком з верховним головнокомандувачем розмовляли на цю тему, то власне відставка — справа часу, підкреслювали вони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ft.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

30 січня 2024, 21:05

Ну все, теперь стране точно песец. Залужный был единственным уважаемым человеком среди всего этого сброда.


Новини