Головна Новини Політика внутрішня політика РФ хоче запустити в Україні нові проросійські проєкти: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ хоче запустити в Україні нові проросійські проєкти: що про це відомо

Дмитрук грає на руку російської пропаганди

20 серпня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

Росія намагається розкрутити в Україні нові проросійські політичні проєкти. Однак її спіткає невдача, переконаний заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

РФ хоче запустити в Україні нові проросійські проєкти: що про це відомо

Депутат Дмитрук відверто підігрує РФ. Фото з відкритих джерел

"Хочу нагадати, що відбувалося на українських вулицях до початку повномасштабної війни. Особливо хочу нагадати деяким слабко розвиненим депутатам на кшталт Артема Дмитрука, який чомусь вирішив, що може безкарно поширювати відверто російські наративи. Росія дуже активно розбудовувала в Україні свої рухи, маскуючи під політичні сили. Наприклад, недопартію Шарія. Також був Ілля Кива, який займався формуванням проросійського силового блоку. З адептами Шарія і Киви постійно траплялися якісь нещасні випадки. Що з самим Кивою, думаю, нагадувати не потрібно", — розповів Максим Жорін.

Сьогодні, відзначив військовослужбовець, в Україні починають зʼявлятися нові проросійські проєкти, в які з РФ вливають гроші.

"Можу припустити, що скоро на них чекає така ж доля, яка спіткала Киву, адже небайдужих патріотів по всій Україні достатньо. Коли правоохоронні органи не забезпечують вчасну реакцію, ініціативу бере на себе вулиця. Зауважу, що я не погрожую, а просто допомагаю спрогнозувати можливі варіанти розвитку подій", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що взяття ЗСУ під контроль міста Льгов у Курській області дасть реальну можливість перерізати логістику росіянам на стратегічному рівні, вважає військовий експерт Defense Express Іван Киричевський. "Наша авіація бомбить об'єкти на території РФ, це вже було офіційно визнано. Тут ще виникає питання: де ми набрали керованих авіабомб, щоб бомбити територію РФ? Бо ж мова була про те, що ми від західних союзників начебто отримуємо лише 100-130 одиниць різних авіабомб на місяць, тому більше там не вижмеш, а власного озброєння у нас немає. А тут трапляються якісь дива, тобто в умовах переваги противника у повітрі наша авіація керованим авіаційним озброєнням б’є по російській інфраструктурі", — прокоментував військовий експерт.

Також портал "Коментарі" писав, що російські загарбники просунулися на Покровському напрямку в бік міста Селідове та підійшли до терикону між селами Михайлівкою та Маринівкою. Як пише військовий "Айдара" Станіслав Бунятов, якщо окупанти закріпляться там, то "буде дуже сумно". Російські провоєнні пабліки зазначають, що це панівна висота над Селідовим. Офіцер із позивним "Алекс" повідомляє, що росіяни вже за півтора кілометра від сусідньої Новогродівки та засилають туди диверсійно-розвідувальні групи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини