Головна Новини Політика внутрішня політика Резніков розповів, які гарантії отримав від головних союзників України щодо захисту країни від РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, які гарантії отримав від головних союзників України щодо захисту країни від РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що міжнародні партнери йому пообіцяли діяти на випередження у разі ескалації на кордоні або настання Росії на Україну.

23 листопада 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Глава Міноборони України Олексій Резніков запевняє, що отримав від міжнародних партнерів гарантії того, що у разі рішення Росії піти на ескалацію Захід не вичікуватиме, а почне діяти на випередження. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву Резніков зробив в ефірі телеканалу "ICTV".

Резніков розповів, які гарантії отримав від головних союзників України щодо захисту країни від РФ

Олексій Резніков. Фото: прес-служба президента

Міністр оборони зазначив, що він мав досить тривалу, відверту розмову із західними партнерами. Головна суть якої полягала в тому, що минув той час, коли можна просто висловлювати стурбованість, потрібні конкретні кроки. Така розмова відбулася із ключовими союзниками України – США та Великобританією.

Олексій Резніков зазначив, що він отримав запевнення у тому, що без підтримки Київ не залишиться. Крім цього, зазначив Резніков, він отримав запевнення, що Лондон і Вашингтон проводять консультації з іншими країнами Альянсу та ЄС, щоб у них не виникло сумнівів щодо правильності кроку щодо захисту територіальної цілісності України. Йдеться не лише про військову допомогу Україні. Вона стосується також політичних та економічних кроків. Рєзніков наголосив на тому, що на Заході готові діяти на випередження, а не чекати, коли вже доведеться реагувати блискавично.

За словами міністра, також під час переговорів він почув від партнерів заяви, що вони вже надсилають Росії конкретні попередження про високу ціну подальшої агресії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кремлі заявили, що Україна готується до силового сценарію щодо Донбасу та пригрозили поганими наслідками Києву та Європі. Радять Києву відмовитися від такої ідеї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини