Головна Новини Політика внутрішня політика Reuters: Звинувачення Медведчука в державній зраді посилило напруженість в російсько-українських відносинах
commentss НОВИНИ Всі новини

Reuters: Звинувачення Медведчука в державній зраді посилило напруженість в російсько-українських відносинах

Пред'явлення підозри стало черговим кроком у посиленні переслідування лідера ОПЗЖ, пишуть в інформагентстві

17 травня 2021, 16:54
Поділіться публікацією:

Репресії української влади проти внутрішньої опозиції стали жорсткішими. Тепер Офіс генерального прокурора офіційно пред'явив голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку підозру в державній зраді, що посилило напруженість у відносинах між Києвом і Москвою. Про це пише найбільше британське інформагентство Reuters.

Reuters: Звинувачення Медведчука в державній зраді посилило напруженість в російсько-українських відносинах

Віктору Медведчуку офіційно вручили підозру в держзраді. Фото із відкритих джерел

"Прокуратура домагалася затримання Медведчука, лідера опозиційної партії і бізнесмена, за підозрою в державній зраді та спробі розкрадання національних ресурсів", — повідомляє інформагентство.

У публікації наголошується, що цей крок є "частиною посилення репресій проти Медведчука", котрі, як нагадує Reuters, почалися ще в лютому, коли Президент України ввів санкції проти опозиційного політика та його соратників, а три телеканали, що належать його однопартійцю, були змушені припинити мовлення.

"Партія Медведчука виступила із заявою, де стверджується, що розслідування справи про державну зраду і обшуки в будинку політика є помстою лідеру опозиції, який критикував недоліки уряду", — йдеться в статті.

Також Reuters цитує голову Політради ОПЗЖ, який назвав справу про державну зраду "сфабрикованою".

Нагадаємо, в "Опозиційною платформі — За життя" назвали звинувачення проти лідера партії Віктора Медведчука відкритою і цинічною політичною розправою.

"Головним і, по суті, єдиним аргументом звинувачення на процесі стала саме політична позиція Віктора Медведчука. Прокурори, не соромлячись, заявляли, що він виступає проти політичного курсу, який проводить нинішнє керівництво країни, і тому повинен бути поміщений у в'язницю. Репресії проти опозиції — це все аргументи, які залишилися у боягузливою, дилетантської, збанкрутілої влади. Спроби засудити опозиційного політика за його погляди антидемократичні, неконституційні і неприпустимі!" — заявили в ОПЗЖ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини