Головна Новини Політика внутрішня політика Реформи в "Укроборонпрому": чи є прогрес
commentss НОВИНИ Всі новини

Реформи в "Укроборонпрому": чи є прогрес

Реформа "Укроборонпрому" фактично розпочато 21 грудня 2020-го підписанням наказу про корпоратизацію концерну

2 квітня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Посли G7 в спілкуванні з керівництвом Укроборонпрому підкреслюють важливість вдосконалення корпоративного управління концерну відповідно до основних принципів Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Реформи в "Укроборонпрому": чи є прогрес

Укроборонпром (фото з відкритих джерел)

Чи є прогрес у реформах концерну, виданню "Коментарі" розповів ексспікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин.

"Прогрес, безумовно, є. І саме в зв'язку з реформуванням все. Наприклад, за січень-лютий 2021 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 6% зросли обсяги виробництва на підприємствах Укроборонпрому. Позначаються модернізації і нові способи управління. Сподіваюся, внутрішній аудит також принесе свої плоди. Відрадно і те, що Укроборонпром висловив готовність взяти в управління активи підприємства Мотор Січ, яке вирішено націоналізувати. Це дозволить зберегти для України дане стратегічно важливе підприємство", — зазначає Влад Волошин.


Він також повідомив, що з початку року підприємствами Укроборонпрому було поставлено в ЗСУ близько 25 відремонтованих і модернізованих танків, понад три десятки БМП, нова радіолокаційна станція "Іскра". І (нарешті!) Експериментальні зразки ракетного комплексу "Нептун".

"В кінці минулого року підписано договір з концерном Антонов, що три військово-транспортних Ан-178 поставлять в ЗСУ. До кінця року планують зібрати фюзеляж першого такого літака. Укладено контракт на 85,6 млн доларів з Пакистаном на ремонт парку танків Т-80УД. В'єтнам, Японія, Афганістан, Швейцарія, Індія, Туреччина — з ними також є різні договору, меморандуми про військово-технічне співробітництво. Це і радіоремонтна сфера, і безпілотники, і обмін технологіями, і ремонт та модернізація озброєння та техніки, і послуги з розмінування. Загалом, ми рухаємося в правильному напрямку. Головне — не збитися з шляху і продовжувати набирати хід", — резюмує Влад Волошин.

Нагадаємо, генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв захворів Covid-19. Позитивний тест на коронавірус він отримав під час робочого візиту до Японії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини