Головна Новини Політика внутрішня політика Рада збирається прийняти закон про колаборантів: хто потрапить під удар
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада збирається прийняти закон про колаборантів: хто потрапить під удар

В "Слузі народу" розповіли, хто потрапить під удар

25 лютого 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України мають намір прийняти закони про колабораціонізм,  ініційовані народними депутатами від правлячої фракції "Слуга народу", серед яких Микита Потураєв, Галина Третьякова та інші. Про це стало відомо з картки законопроекту на сайті українського парламенту.

Рада збирається прийняти закон про колаборантів: хто потрапить під удар

Фото: Google

Тексту самих законопроектів поки немає, проте депутати від "Слуги народу", зокрема Євген Кравчук окреслили те, що буде прописано в законах. Таким чином, вони передбачають притягнення до відповідальності людей, які здійснювали колабораціоністську діяльність, тобто, співпрацювали з окупантами й були пособниками ворога.

Під удар підпадуть люди, які будуть публічно заперечувати російську агресію проти України, підтримувати дії Росії, бойовиків на окупованому Донбасі, а також добровільно працювати в органах влади на окупованих територіях.

Кримінальна відповідальність буде загрожувати також громадян, які беруть участь в інформаційній підтримці агресії Росії проти України.

Винним буде загрожувати позбавлення волі від 10 років до довічного, заборона на заняття посад на державній службі до 15 років, конфіскація майна, штрафи та виправні роботи. Розслідування фактів колаборації законопроект пропонує покласти на Службу безпеки України.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування, а також регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що США готові до посилення санкцій проти Росії.

Читайте також про контакти між Зеленським і Байденом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини