Головна Новини Політика внутрішня політика Рада підтримала звільнення голови НБУ Кирила Шевченка
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада підтримала звільнення голови НБУ Кирила Шевченка

За звільнення голови Нацбанку проголосували 263 депутати. Президент уже вніс до парламенту нову кандидатуру на цю посаду.

6 жовтня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України підтримала звільнення голови Національного банку України Кирила Шевченка, за це рішення проголосували 263 депутати. 27 парламентарів утрималися.

Рада підтримала звільнення голови НБУ Кирила Шевченка

Фото: Страна.юа

Серед тих, хто не голосував за звільнення Шевченка, виявились усі представники фракцій "Батьківщина" та "Європейська солідарність". Сам голова Нацбанку на засіданні не був присутній, тож нардепи його не заслуховували.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло про те, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосила Шевченка підозрюваним. Слідство вважає, що він під час перебування головою "Укргазбанку" уклав не менше 52 фіктивних агентських договорів з фізичними та юридичними особами, які нібито залучили до банку великих клієнтів. За такою схемою, на думку слідчих, із банку вивели 206 мільйонів гривень.

Посаду голови НБУ Шевченко обіймав із липня 2020 року. Він очолив регулятор після того, як з посади звільнився попередній керівник Нацбанку – Яків Смолій.

На сайті Верховної Ради України вже з'явився проект постанови про призначення на посаду голови НБУ Андрія Пишного, який раніше очолював правління "Ощадбанку". З 2007 до 2009 року Пишний був заступником секретаря РНБО. Також працював у "Фронті змін" Арсенія Яценюка, після його злиття з "Батьківщиною" Юлії Тимошенко Пишний став одним із заступників партії.

Після того, як РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Пишний почав брати участь у міжнародній групі Єрмака-Макфола з розробки антиросійських санкцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини