Рада назвала винуватця анексії Криму та війни на Донбасі: прийнято постанову

Він чітко ставить всі крапки над "i"

Сьогодні Верховна Рада України прийняла постанову, приурочене до річниці розстрілів на Майдані в 2014 році, яке називає винуватця анексії Криму і початку війни на Донбасі. Рішення підтримали 296 народних депутатів. Про це стало відомо з трансляції засідання парламенту.

Йдеться про постанову під номером 2739, який зареєстрований в ВР вже більше року. У постанові сказано, що Революція Переваги - це ключовий момент в будівництві України і виразник національної ідеї нашої країни, яка базується на свободі.

Також воно декларує недопущення зволікання з розслідуваннями справ по розстрілів на Майдані в лютому 2014 року. Згідно з документом, пам'ять про героїв Небесної сотні тепер буде частиною історії української держави. Постанова декларує неприпустимість узурпації влади в країні.

Важливим моментом є те, що згідно з постановою, вбивства на Майдані, окупація Росією Криму та розв'язання війни на Донбасі є наслідком політики екс-президента Януковича і його режиму.

Також постанова засуджує незаконні дії прокурорів, посадових осіб і співробітників спецпідрозділу міліції "Беркут", як такі, що завдали країні непоправної шкоди.

Документ декларує, що мирні зібрання та протести є ефективним способом контролю суспільства влади.

Довідка: в листопаді 2013 року в Україні почалися масові протести через відмову президента Януковича підписувати угоду про асоціацію з Європейським союзом. Кульмінацією подій стали масові розстріли 18-20 лютого в центрі Києва, які забрали життя понад 100 осіб, після чого Віктор Янукович втік на територію Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що одного з нардепів спіймали за інтимною перепискою в Раді.

Читайте також, що канали Медведчука можуть повернутися на екрани українців.