Головна Новини Політика внутрішня політика Провокуючи зростання цін на електроенергію, Ахметов остаточно псує відносини із Зеленським — політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Провокуючи зростання цін на електроенергію, Ахметов остаточно псує відносини із Зеленським — політолог

Політолог вважає, що непорозуміння щодо зростання тарифів між Зеленським і Ахметовим можуть привести до відставки уряду

21 січня 2021, 16:36
Поділіться публікацією:

Подорожчання енергоносіїв в Україні знову розкриває проблему непрозорості ціноутворення і зловживань олігархами своїм монопольним становищем. Про це заявив політолог Микола Давидюк.

Провокуючи зростання цін на електроенергію, Ахметов остаточно псує відносини із Зеленським — політолог

Відносини Ахметова і Зеленського знаходяться під загрозою. Колаж із відкритих джерел

"Поки всі обговорюють зростання газових тарифів, на периферії виявилося подорожчання електроенергії для населення. Скасування пільгових 100 кВт уряд Дениса Шмигаль виправдав вимогою МВФ, але головним одержувачем вигоди від цього рішення стала компанія ДТЕК, де прем'єр раніше працював топ-менеджером.

Рінат Ахметов потирає руки в передчутті нових надприбутків, але на цьому не заспокоївся. Державна Центренерго днями звинуватив ДТЕК в умисному обмеженні поставок вугілля з метою спровокувати нову хвилю зростання ціни.

Схоже, Ахметов вирішив ігнорувати політичну напругу в країні, пов'язану з тарифними майданами, і став одним із драйверів зростання цін.

Головною жертвою цього рішення олігарха є президент Володимир Зеленський, якому крім подорожчання газу тепер доводиться мати справу ще й з ростом ціни на електроенергію. Очевидно, президентською відповіддю на цей виклик може стати відставка близького до Ахметова прем'єра Шмигаля вже у лютому-березні. У будь-якому випадку очевидно, що провокуючи зростання цін на електроенергію, Ахметов остаточно псує відносини з Зеленським", — зазначив політолог.

Раніше стало відомо, що найбільший приватний постачальник вугільної продукції, компанія ДТЕК, зупинила відвантаження вугілля на адресу ТЕС ПАТ "Центренерго", порушивши умови договору, не дивлячись на отриману передоплату в розмірі 106 млн грн. Більш того, користуючись критичною ситуацією із запасами палива, 13 січня постачальник надіслав на адресу "Центренерго" попередження про підвищення ціни на вугілля із 1650 грн до 2100 грн за тонну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Котя

22 січня 2021, 08:07

ОЛИГАРХАМ НАСРАТЬ НА ЗЕЛОХА!!! ДА, И ОН САМ СЛИШКОМ ДАЛЕК ОТ НАРОДА И ВЕРХИ НЕ МОГУТ, А НАРОД НЕ ХОЧЕТ ЖИТЬ ПРИ ЗЕЛОХЕ!!! ИЗ ИСКРЫ ВОЗГОРИТСЯ ПЛАМЯ, ЖИДЫ ПОГИБНУТ В ТОМ ОГНЕ! НАРОД КРАИНЫ - УКРАИНЦЫ, А НЕ ЗАПОРОДАНЦИ ЖИДЫ!!!

Вася

22 січня 2021, 02:33

Если Ахметов сорвал поставки и подставил компанию,то пусть теперь идёт под суд и платит неустойку и убытки.Любой суд Ахметов проиграет,так как нарушил договор поставок угля.


Новини