Проти Петра Порошенка порушили кримінальну справу про держзраду - нардеп

Відповідний документ депутат опублікував в своєму Telegram-каналі

В понеділок, 11 жовтня, стало відомо, що проти колишнього президента України Петра Порошенка порушили кримінальну справу у держзраді. Відповідний документ опублікував в своєму Telegram-каналі нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

В опублікованому документі чітко видно, що прізвище Порошенка знаходиться біля прізвищ Медведчука і Козака, яких також підозрюють у державній зраді. Також документ датований липнем 2021 року.

Колишній прокурор, а нині нардеп Кузьмін у своєму дописі зазначив, що очільники силових відомств генпрокурор Ірина Венедиктова і глава СБУ Іван Баканов на своєму брифінгу у минулу п'ятницю не повідомили про такі підозри стосовно Порошенка.

"І чому Порошенку не пред'явлено таку ж підозру, як і Медведчуку, якщо, на думку генпрокуратури, вони діяли спільно? Чому Порошенко не обрано запобіжний захід і чому прокуратура не вимагає для нього арешту або такої ж божевільної, як і для Медведчука, застави в мільярд ?. Що це за цирк? Як таке взагалі можливо? Я б і сам в це не повірив, якби хтось розповів, але довелося вірити: ось витяг з ЄРДР, підписаний генпрокурором Венедиктовою ", - написав Кузьмін.


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що голова СБУ Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголошена нова підозра.Очільник СБУ Іван Баканов заявив, що Віктору Медведчуку оголосили про ще одну нову підозру у державній зраді й сприянні тероризму.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що Венедіктова розповіла, чому не арештували Медведчука. Вона заявила, що в даному випадку не було підстав для затримання особи. Закон не передбачає нагальне затримання. Треба змінювати 208 статтю Кримінально-Процесуального кодексу. Вона повідомила, що про це не перший раз каже, навіть законопроєкт подавали у Верховну Раду і вона сподівалася, що депутати до них дослухаються.