Головна Новини Політика внутрішня політика Проти Медведчука і Козака відкрили справу про держзраду
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти Медведчука і Козака відкрили справу про держзраду

ДБР вже веде розслідування

3 квітня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

Народні депутати України Тарас Козак і Віктор Медведчук, проти яких були введені санкції з боку Ради національної безпеки і оборони за фінансування тероризму, стали фігурантами кримінальної справи про державно зраді. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Проти Медведчука і Козака відкрили справу про держзраду

Вiктор Медведчук

За словами Гончаренка, він подавав заяву в Офіс Генерального прокурора України, в якому вимагав притягнути до кримінальної відповідальності Віктора Медведчука і Тараса Козака, він сказав, що висловлювання і дії політиків підпадають під державну зраду.

В Офісі Генерального прокурора нардепу відповіли, що кримінальне провадження за статтею державна зрада стосовно Козака і Медведчука розслідує Державне бюро розслідувань.

Довідка 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на Тараса Козака та його бізнес-активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником каналів називали Віктора Медведчука. Зеленський заявив, що канали фінансувалися з Росії і працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни в ЄС і НАТО.

Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив їх в інформаційному тероризмі і назвав канали рупорами російської пропаганди. Секретар РНБО Данилов пригрозив санкціями всім каналам, які ведуть антиукраїнську діяльність. 19 лютого РНБО ввів санкції проти самого Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму.

Раніше "Коментарі" повідомляли про введення локдауна у двох містах України.

Читайте також про підсумки останнього засідання РНБО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини