Головна Новини Політика внутрішня політика Продовження судом запобіжного заходу ще на 2 місяці незаконно і буде оскаржено - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Продовження судом запобіжного заходу ще на 2 місяці незаконно і буде оскаржено - Медведчук

Адвокати українського політика готуються подавати апеляцію стосовно пролонгації домашнього арешту

9 липня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку буде оскаржено. Про це заявив сам політик після оголошення рішення Печерським районним судом міста Києва.

Продовження судом запобіжного заходу ще на 2 місяці незаконно і буде оскаржено - Медведчук

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел


На думку політика, суд прийняв несправедливе рішення, яке побудоване на порушеннях Кримінального процесуального кодексу, в тому числі в частині подачі клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.


"Суд не врахував доводів захисту. Але я особисто, як і представники мого захисту, був готовий до будь-якого рішення, тому що ми розуміємо, що це лише один з етапів боротьби. Якщо слідство продовжене до 11 листопада, то зрозуміло, що ці дії влади триватимуть, як буде продовжуватися і наша боротьба із захисту справедливості, боротьба з беззаконням і політичними репресіями ", — сказав Медведчук.

Опозиціонер пояснив, що прокуратура порушила всі терміни подачі клопотання про продовження йому запобіжного заходу, однак суд не взяв до уваги це грубе порушення.


"Прокуратура могла подати це клопотання не пізніше ніж за 10 днів до закінчення домашнього арешту, тобто не пізніше 29 червня. Цього зроблено не було, і це те грубе порушення, яке тягне за собою нерозгляд судом або відмову в розгляді клопотання про продовження запобіжного заходу ", — уточнив Віктор Медведчук.


Однак, незважаючи на всі доводи адвокатів і наведені численні приклади з судової практики, коли суди з різних регіонів України саме таким чином застосовували вищезгадану норму кримінального процесуального законодавства, Печерський райсуд не прийняв до уваги факт допущеного прокуратурою порушення.


"У клопотанні прокуратури було прямо вказано: "продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до двох місяців". Ще вчора про це говорили адвокати. Але суд не звернув на це уваги і в порушення клопотання прокуратури, в порушення вимог Кримінального процесуального кодексу, вчинив інакше ", — підкреслив політик.

При цьому лідер партії "Опозиційна платформа — За життя" запевнив, що це несправедливе судове рішення, безумовно, буде оскаржено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини