Головна Новини Політика внутрішня політика Проблеми України в енергосфері виникають через владу - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми України в енергосфері виникають через владу - Медведчук

Нардеп Віктор Медведчук стверджує, що Україна безпосередньо отримує газ із Росії

13 грудня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:








Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук називає брехнею заяви про те, що Україна зіскочила з російської газової голки. Про це повідомляє сайт телеканалу "112".

Проблеми України в енергосфері виникають через владу - Медведчук

Віктор Медведчука. Фото "112"

"Ну, як Україна зможе пережити з цими цінами зиму — ми поживемо побачимо. Принаймні, я точно можу сказати, що відповідальність за ці результати того, як ми переживемо, повністю лягає на владу. Це однозначно, я думаю, що всі це добре не лише розуміють, а й усвідомлюють", — заявив Віктор Медведчук.

Водночас він запропонував згадати головну проблему останніх років в Україні, а саме постачання енергоресурсів, зокрема газу.

"Так, це проблема вічна для України, але це проблема не зовсім для України, це проблема, яку створює влада, влада внаслідок відсутності професіоналізму та розуміння. І все це відбувається не тому, що вони, скажімо так, у глибині душі не усвідомлюють Росія, "ми зіскочили з російської газової голки", пам'ятаєте цей вислів Петра Олексійовича (Порошенко, — ред.)? Він же про це говорив? Але це ж брехня. Сьогодні ця політика триває. Це брехня?Так тому що ми безпосередньо, я стверджую, ми безпосередньо отримуємо газ з Росії в Україні.Тільки не по 128 доларів, як ви сказали, цей газ безпосередньо отримує Білорусь, не по 230-250 доларів у Німеччині, в Італії та в багатьох інших країнах, де є довгострокові контракти з Газпромом, а ми безпосередньо отримуємо газ в Україні, але платимо ми його за "Дюссельдорф", у Європі. Чому? Так тому що газ ми отримуємо тут, що йде нашою трубою через Україну, ми його беремо, ми їм користуємося, а за документами оформляємо по біржі "Дюссельдорф", де закладаємо там приблизно 48 і більше доларів за тисячу кубів. Закладаємо ось ці додаткові кошти, які лягають на плечі тих, хто платить комунальні тарифи та вартість газу, тобто кожен громадянин України, який користується газом, для того, щоб виправдати крилате переможне висловлювання Порошенка про те, що ми зіскочили з російської газової голки ", – пояснив опозиційний політик.

Медведчук підсумував, що те саме відбувається і за нинішньої влади: "Хоча була впевненість у тому, що ця ситуація радикально зміниться. Але все це триває. Газ йде, на кордоні між Україною та Словаччиною, в так званому колайдері газовому".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини